Diyarbakır’ın tarihi mekanlarını anlattılar

“Diyarbakır/Sur: Bir Bellek Yolculuğu” projesi kapsamında yapılan Sözlü Tarih Çalışmaları’nın ilk videosu ‘Hanlar, Çarşılar’ yayınlandı. Videolar, 4 hafta boyunca her salı ve cuma yayınlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Derneği’nin (DKVD) hazırladığı ve Suriçi’nde yer alan hafıza mekânlarının anlatılacağı “Diyarbakır/Sur: Bir Bellek Yolculuğu” projesi kapsamında yapılan Sözlü Tarih Çalışmaları’nın "Hanlar, Çarşılar" adlı ilk videosu DKVD’nin web sitesinde ve Youtube kanalında yayınlandı. İlk bölümde Perran Ocak Toksöz, Mehmet Mercan, Kemal Köse, Can Şakarer, Halit Ötük, Aydın Kılıççı, Musa Tutka, Mari Çelik, Berat Beran ve Nuri Sınır Diyarbakır’ın hanlarının ve çarşılarının kendi hafızalarında bıraktığı izleri anlatıyor.

9 video klipten oluşacak olan çalışma kentin kaybolan, tahrip edilen, ve kaybolma riski taşıyan kültürel birikimini, Suriçi’nde yer alan başat hafıza mekanları ile görünür kılmayı amaçlıyor. 24 farklı isim, bu hafıza mekânlarını Hanlar ve Çarşılar, Sinema ve Pastaneler, Hamamlar, Kahvehaneler, Balıkçılarbaşı, Eğlence Mekânları, Ulu Cami ve Çevresi, Dörtyol başlıkları altında ele alacak. 4 hafta boyunca her salı ve cuma günü yayınlanacak olan video klipler DKVD’nin sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.

DKVD Sözlü Tarih Çalışmaları, “Diyarbakır/Sur: Bir Bellek Yolculuğu” projesinin bir parçası olarak Hrant Dink Vakfı Sivil Toplumu Güçlendirme Hibe Programı 2019-2021 kapsamında Avrupa Birliği desteğiyle üretildi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)