ÖHD: 204 kişi Kürt ulusal kıyafeti giydikleri ve kültürel sembolleri taşıdıkları için gözaltına alındı

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği, Diyarbakır'daki Newroz kutlamasıyla ilgili açıklama yaptı: "204 kişi Kürt ulusal kıyafeti giydikleri ve kültürel sembolleri taşıdıkları gerekçesiyle gözaltına alındı"

Kutlama öncesinde 7 kişi kıyafetleri gerekçesiyle gözaltına alındı. (Fotoğraf: DHA)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) öncülüğünde düzenlenen Newroz kutlamasında 204 kişi gözaltına alındı.

DHA'nın aktardığını göre, kutlama başlamadan önce polisler 7 kişiyi, "PKK'yı simgeleyen kıyafetler giydikleri" gerekçesiyle gözaltına aldı.

AA'nın haberine göre, kutlama sırasında bariyerleri aşıp platformun bulunduğu alana geçmek isteyenlere polis izin vermedi. Polislere taş attıkları iddiasıyla 166 kişi gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberinde ise kutlaması sonrasında gençlerin sloganlarla birçok noktada yürüyüş yaptığı ve çok sayıda kişi gözaltına alındığı belirtildi.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği'nden yapılan açıklamada, "Bugün Amed'de gerçekleşen Newroz kutlamasında 38’i çocuk olmak üzere toplamda 204 kişi Kürt ulusal kıyafeti giydikleri ve kültürel sembolleri taşıdıkları gerekçe gösterilerek hukuksuz ve keyfi bir şekilde gözaltına alınmıştır. ÖHD olarak sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz" denildi. 

(HABER MERKEZİ)