Diyarbakır’daki kadın örgütleri 25 Kasım için start verdi

Diyarbakır’daki kadın örgütleri, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” dolayısıyla yapacakları etkinliklerin startını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır’daki kadın örgütleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nün startını verdi. Merkez Bağlar ilçesinde toplanan kadınlar, Türkiye’de farklı cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü kadınlara Bağlar Postanesi’nden kart yolladı.

Dicle Amed Kadın Platformu ve Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı bileşenleri kadın örgütleri temsilcileri, merkez Bağlar İlçe PTT Şubesi önünde bir araya geldi.

Burada kadın örgütleri adına açıklama yapan Diyarbakır Barosu avukatlarından İrem Yıldız, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nün tarihçesini anlatarak, İran’da saçlarını kurallara göre örtmediği için Ahlak Polisi tarafından öldürülen Mahsa Jîna Amini için dünya genelinde yapılan protestoların, toplumu özgürleştirecek kadınların itirazı olduğunu söyledi.

Suriye, İran, Afganistan gibi savaş ve çatışmaların olduğu yerlerde kadın ve çocukların yaşadığı olumsuz durumlara dikkati çeken Yıldız, bu ülkelerden kaçıp mülteci olan kadın ve çocuklara yönelik yaşanan olumsuzlukları belirterek, “Türkiye’de de diğer ülkelerde olduğu gibi göçmenlere yönelik benzer politikalar yürütülmektedir.” dedi.

BÜTÜN ALANLARDA MÜCADELE EDECEĞİZ

Bölge illerinde kadın ve çocukların durumuna dikkati çeken Yıldız, “İpek Er’e cinsel saldırıda bulunan Musa Orhan hakkında tahliye kararı verilmesi, Gülistan Doku’nun kaybedilmesinin ardından faillerin bulunmaması, Urfa’da Adalet Nöbeti’nde direnen Emine Şenyaşar’ın görmezden gelinen mücadelesi, bizlere olayların münferit olmadığını, iktidar tarafından bölgemiz illerinde özel bir yöntem uygulandığını göstermektedir.” diye konuştu.

Kadınların beden, fikir ve varlığı üzerinde uygulanana baskıları kabul etmeyeceklerini söyleyen Yıldız, buna karşı bütün alanlarda mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

Yapılan açıklamanın ardından etkinliğe katılanlar, Türkiye’de farklı cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü kadınlara Diyarbakır Bağlar Postanesi’nden kart yolladı. (DUVAR)