Diyarbakır'daki hastane aylardır başhekimsiz yönetiliyor

Diyarbakır’daki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yaklaşık 3 aydır başhekimsiz yönetiliyor. SES Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Güldiken, bu nedenle acil yapılması gereken işlerin aksadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Muhammet Asena’ın sözleşmesi bittikten sonra yenilenmedi. Asena’nın yerine başhekim de atanmadı.
Bir süre başhekimsiz kalan hastaneye, Personel Daire Başkanı Dr. İhsan Esmer, vekaleten atandı. Yaklaşık iki ay boyunca hastaneyi vekaleten yöneten Esmer’in yerine daha sonra Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Dr. Serkan Dedeoğlu vekil olarak görevlendirildi.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin aylardır başhekim olmadan yönetilmesi eleştirilere konu oldu. Sağlık Emekçileri (SES) Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, bu durum nedeniyle iş barışının bozulabildiğini ve acil yapılması gereken işlerin aksayabildiğini belirtti.

'5 MİLYONLUK BİR NÜFUSA HİZMET EDİYOR'

Güldiken, hastanenin bölge için taşıdığı önemi şu şekilde anlattı: “Sadece Diyarbakır’a hizmet veren bir hastane değil. Bölgenin en kapsamlı hastanesi olması nedeniyle yaklaşık 5 milyonluk bir nüfusa hizmet veriyor ve haliyle yoğun bir sirkülasyon var.” 

Başhekimlik meselesinin vekaletname formülüyle giderilmeye çalışıldığını belirten Güldiken, “Hastanedeki yoğunluk, beraberinde düzenli bir işleyişi daha zorunlu kılıyor. Ancak iktidar içinde birçok odak ve rantçı kesim var. Bunların bakanlıklar üzerindeki etkisi ve kişileri destekleyenlerin ihtiraslı tutumu nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü’nün tasarrufu da dirençle karşılaşabiliyor. Ara formül olarak yapılan vekaleten atamalar da işleyişi olumsuz etkiliyor ve bundan da hem çalışanlar hem de yurttaşlar olumsuz etkileniyor. İş barışı bozuluyor, acil yapılması gereken bir takım işler aksayabiliyor" dedi. 

'İKTİDAR SORUNU DERİNLEŞTİRİYOR'

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başhekimsiz yönetilmesine yönelik eleştirilere İl Sağlık Müdürlüğü yerine AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın’ın cevap vermesi de gündeme geldi. Amida Haber’e konuşan Aydın, “Ortada bir kaos yok. İyi bir şekilde işler yürüyordu. Bazı başhekimlerin sözleşmelerinin dolması ile alakalı bir süreç var. Sözleşmeleri biten başhekim ve hastane müdürlerinin yerine bir hafta içinde atamalar yapılacak” şeklinde değerlendirmede bulunmuştu.

Siyasetçilerin sağlık alanına müdahalesini değerlendiren Güldiken, “İktidarda olan siyasi partilerin, her zaman atamalarda müdahil olduğunu biliyoruz. Bu geçmişte de böyleydi ancak şimdiki iktidar döneminde ilk kriter mutlaka kendisinden olmasıdır. Bu da çoğu zaman sorun çözmek yerine sorunu daha da derinleştiriyor” ifadelerini kullandı.