Diyarbakır’da TYP mağdurları CİMER’e başvurdu

Diyarbakır’da TYP kapsamında işe alınan 45 kişi, depremzedelere uygulanan 9 ay uzatma kuralından yararlandırılmadı. TYP mağdurları, CİMER’e başvurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır İş-Kur Müdürlüğü tarafından 2 Mayıs 2023’te işe alınan 45 kişi 6 ay dolduktan sonra işten çıkarıldı. 45 kişi, depremden etkilenen iller için çıkarılan ve Resmi Gazete’de yayımlanan 9 ay uzatma kararından yararlandırılmadı. Toplum Yararına Programlar mağdurları, 1 Kasım’dan itibaren işlerine son verilerek, yerlerine başka kişilerin işe alındığını öğrendi.

CİMER'E BAŞVURDULAR

Amida Haber'in aktardığına göre, CİMER’e başvuran TYP mağdurları, süre uzatımdan yararlanmak istediklerini belirtti. CİMER’e dilekçe yazan bir TYP mağduru şu ifadeleri kullandı: “OHAL kapsamında, Hani İlçe Kaymakamlığı’na bağlı olarak işe alındım. 31.10.2023 tarihinde İş-Kur’daki sürem doluyor. Ben bir depremzede olarak, maddi durumumu göz önüne alınarak İş-Kur’un Twitter (X) sayfasında 16 Ağustos 2023 tarihinde yayınlanan 9 ay uzatma kararının tarafıma uygulanmasını ve halen çalışmakta olduğum Hani İlçe Kaymakamlığı’nda işimin devam etmesini istiyorum. Yetkililerin bu konuda ilgilenmesini talep ederim.”

CİMER YANIT VERDİ

CİMER’den verilen yanıtta, Hani Kaymakamlığı ile İş-Kur Müdürlüğü arasında 6 aylık sözleşme yapıldığı, TYP süresinin uzatımı ile ilgili İş-Kur Diyarbakır İl Müdürlüğü’nün değerlendirme yapacağı belirtildi.