Diyarbakır’da taş rölyef sergisi açıldı

Heykeltraş Bestami Eği, doğadan topladığı taşları birer rölyefe dönüştürerek sergiledi. Rölyefler 27 Ekim’e kadar Hewşa Me Kafe’de görülebilir.

Google Haberlere Abone ol

Fırat Topal

DİYARBAKIR - Sanatçı Bestami Eği, Diyarbakır’da Hewşa Me Kafe’de “Doğadan İzler” adıyla 40 rölyef çalışmanın yer aldığı sergi açtı. Çalışmaları hakkında bilgi veren Eği, yaklaşık iki yıllık çalışmanın ardından sergi hazırlığının tamamlandığını söyledi.

Çalışmalarını “doğayla küçük işbirliği” diye tanımlayan Eği, topladığı taşlara boyamak dışında herhangi bir müdahalede bulunmadığını belirtti.

Heykeltraş Bestami Eği

'TAŞIN DOĞAL HALİNİ SUNMAYA ÇALIŞIYORUM'

Eği, doğanın sanatı her alanda beslediğini ifade ederek, “Elime aldığım bir taşın hikayesi oluştu bende, ardından doğa geziler yapmaya başladım. Doğadan topladığım taşlara küçük müdahalelerde bulunuyorum. Doğa ile küçük bir işbirliği yapıyorum. Doğa o formu sağlıyor, ben o forma sadece küçük müdahalelerde bulunuyorum. Taşı boyamak dışında müdahale etmiyorum. Taşın doğal halini sunmaya çalışıyorum” dedi.

'DOĞA SÜREKLİ BENİ ŞAŞIRTIYOR'

Eği, “Amaç burada müzeleri eleştirmek. Çünkü müzelerde bulunan kalıntılara herkes ulaşamıyor. Belli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Ona bir gönderme yapmak istedim. Çünkü kalıntılar insanlığın ortak mirasıdır. Çalışmalarımda daha çok evrensel motifler var ama hem maddi hem de manevi bu coğrafyadan besleniyorum. Yaptığım çalışmalar taşlardaki formun  bendeki yansıması. Doğa ile çalışmayı seviyorum çünkü sürekli beni şaşırtıyor” ifadelerini kullandı. 

Bir hafta sürecek olan Sergi 27 ekimde sona erecek. (DUVAR)