Diyarbakır’da polis hasta çocuğunun yanında darp etti

Diyarbakır’ın Bismil İlçesinde, aracının içinde, 20 aylık bebeğinin yanında polis tarafından darp edildiğini iddia eden Şeymus Eşen, suç duyurusunda bulundu.

Fotoğraf: Amidahaber
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde öğle saatlerinde adliye önünde aralarında husumet bulunan iki aile arasında kavga çıktı. Bıçak, taş ve silahların kullanıldığı kavgada biri ağır 5 kişi yaralandı.

Amidahaber'in haberine göre olayla hiçbir ilgisi olmayan 34 yaşındaki Şeymus Eşen, rahatsızlanan 20 aylık bebeğini hastaneye götürmek için adliye önünden geçmek isterken, aracını durduran polis tarafından darp edildi. Hastaneden darp raporu alan Eşen, Bismil Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Eşen, üzerinde Yunus üniforması bulunan bir polis memuru tarafından yumruklandığını, üzerindeki tişörtün de çekiştirilerek yırtıldığını iddia etti.

‘SOL GÖZÜMÜN ALTINA YUMRUK ATTI’

Darp edildiği sırada 20 aylık çocuğunun korktuğunu, polis memurunu sakin olması için uyardığını anlatan Eşen, "Üzerime gelip yakamdan tuttuktan sonra bir süre beni çekiştirdi. Akabinde koltuktan yere düşen oğluma baktığım sırada polis memuru sol gözümün alt tarafına yumruk atarak beni yaraladı. Ben polis memuruna ‘beni bırak’ deyince daha da sinirlenip vücudumun farklı yerlerine birkaç yumruk daha vurdu. Bu şahıs aynı zamanda vücudunun üst tarafını ve kafasının tamamını aracımın camından içeri sokup beni darp etmeye devam etti. Beni çekiştirdiği sırada üzerimde bulunan krem rengi tişörtüm yırtıldı.”

Şeymus Eşen, hastaneden darp raporu aldığı sırada, kendisini darp eden polis memurunun yanına gelerek, özür dilediğini ifade etti.

MUHABİR DE DARP EDİLDİ

Polisin, adliye önündeki kavgayı haberleştirmek için orada bulunan Bismil Haber Gazetesi Muhabiri K.T’yi de darp ve tehdit ettiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)