Diyarbakır'da petrol arama sahasındaki boru hattında sızıntı: Ham petrol Dicle Nehri’ne karışabilir

Diyarbakır'da petrol arama çalışması yapılan alandaki hattan sızan ham petrol, Kamışlı Çayı'na karıştı. Petrolün Dicle Nehri’ne ve çevreye yayılmaması için çalışma yapılıyor.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) ait petrol arama sahasındaki boru hattından sızan ham petrol, Kamışlı Çayı’na aktı.

DHA'nın haberine göre, Hazro ilçesine bağlı kırsal İncekavak Mahallesi’nde, TPAO’nun petrol arama faaliyeti yaptığı sahada, petrol boru hattında dün akşam saatlerinde sızıntı meydana geldi. Sızan petrol, Silvan ilçesinden de geçen Kamışlı Çay’ına karıştı.

Şirket yetkililerince sahada onarım ve temizleme çalışmaları başlatıldı. Petrolün Dicle Nehri’ne ve çevreye yayılmaması için set oluşturuldu.

Ekiplerin bölgedeki temizlik çalışmaları sürüyor. 

'SAĞLIK KORKUMUZ ÜST SEVİYEDE'

Diyarbakır Özgür Haber'den Engin Öztürk'ün haberine göre, çayın geçtiği Kumluk Mahallesi'nin muhtarı Nuri Güneşli de TPAO’nun çalışma alanına gittiğini ve yapılan gölette petrolün temizlenmesi için çalışma yürütüleceğini söyledi.

Güneşli, "Ancak bunun tam olarak temizlenmeyeceğinden endişeliyiz. Bu zarar ziyan bir tarafa da sağlık korkumuz üst seviyede. Çocuklarımız da bu dere kenarında oyun oynuyorlar. Hangisi ne şekilde etkilenecek bilmiyoruz. Bizi yalnız bırakmasınlar. Bahçelerimiz, kuyularımız hepsi dere kenarında. Acil yardım talep ediyoruz" diye konuştu.

Akçay Mahallesi muhtar azası Tarık Şasıcı da "Hazro bölgesinde bakım ve onarım yaparken ellerinde patlıyor. Gece 05.30’dan beri Kasımlı Çayı’na akıyor. Başlar Barajı da olduğu gibi petrolle doldu" dedi.

(HABER MERKEZİ)