Diyarbakır'da kaynak suyu üzerine TOKİ iddiası: 'Kolonlarımız eriyor'

Diyarbakır’da 5 yıl önce dar gelirliler için yapılan TOKİ konutlarının kaynak suyu üzerinde yapıldığı iddia edildi. TOKİ sakinleri bodrum katlarının su aldığını belirterek, CİMER’e başvurdu.

Fotoğraf: Amidahaber
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli 2 deprem Diyarbakır’da da büyük hasara neden oldu. Depremde 7 bina yıkıldı, 407 kişi yaşamını yitirdi. Binlerce binaya ağır hasarlı ve acil yıkım raporu verildi. Kentte depremin yarattığı tedirginlik devam ederken, TOKİ konutları ile ilgili iddia endişeleri arttırdı. 6 blokta yapılan konutların kaynak suyu üzerinde yapıldığı öne sürüldü.  

'BODRUMLARDA SU BİRİKTİ'

Amidahaber'den İlyas Akengin'in haberine göre TOKİ’nin 5 yıl önce Diyarbakır’daki dar gelirliler için Kayapınar İlçesi Barış Mahallesi 1033’uncu sokaktaki Çölgüzeli’nde inşa ettiği 566 konutunun bazılarının su kaynağının üzerine yapıldığı iddia edildi. Bu nedenle bazı bloklarının bodrum katında su biriktiği belirtildi. TOKİ sakinleri CİMER’e başvurdu.

'ÇÖZÜM BULUNAMADI’

Mart 2019 yılında tamamlanarak sahiplerine teslim edilen 566 konutlu Çölgüzeli TOKİ'lerinde yaşayan vatandaşlar, binanın bodrum katında kaynak suyu dolduğunu, sürekli suyu tahliye etmek zorunda kaldıklarını, kolonların su çekerek çürümeye başladığını ve bu sorunu defalarca dile getirmelerine rağmen sorunun yetkililer tarafından bir türlü çözülmediğini ifade ettiler.

'KOLONLAR ÇÜRÜDÜ'

2019 yılının mart ayında teslim edilen konut sakinlerinden Uğur Algan, binalarından pis koku geldiğini söyledi. Su sızıntısı nedeniyle bina kolonlarının çürüdüğünü iddia eden Algan şunları söyledi: “Hatay'da da aynı şekilde bir binanın kaynak suyu üzerine yapıldığı basın tarafından tespit edildi. Deprem bölgesindeyiz. Bu binanın yarın öbür gün yıkılmayacağına dair kim belge verebilir. Bizim kolonlarımız ne derece sağlamdır. Başvurunun son gününde binamız sistemde göründüğü için e-Devlet üzerinden de yoğunluktan dolayı başvuru yapamadık. Su yüzünden kolonlarımız çürümüş durumda. Ne gerekiyorsa ve ilgili makamlardan kim sorumluysa gelip bu sorunumuzu gidermesini istiyoruz” dedi.

'40-50 BİN TL PARA İSTİYORLAR'

4 yıldır uğraş verdiklerini belirten Algan, “Kaynak suyunun üzerine bina yapıldı ve TOKİ bunun kabulünü onayladı. Binamızın kolonları erimekte, defalarca CİMER'e, TOKİ’ye durumu şikayet ettik. Binanın sıkıntılarını emlak yönetiminin gidermesi gerekirken, bina başı 40-50 bin TL ücret istiyorlar. Bu sorun bizden kaynaklanmıyor. Bu parayı biz niye verelim. Binayı yanlış zemin üzerine kuran sizlersiniz. Bunun ceremesini biz niye çekelim. Ayrıca emlak yönetimi binamızın bu eksiklerini tamamlamadan bizim bina ve ayrıca 7 binanın da yönetimini fesih edip bunları yapmadan gitme peşindeler. Bu sorunumuzun çözülmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)