Diyarbakır'a ciğer yetişmiyor: Dış illerden ciğer getiriliyor

Diyarbakır'da çiğ ciğer temininde aksama yaşanıyor. Hem teminde sıkıntı hem de tüketimin artması kentte ciğer fiyatını yükseltti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’ın tescilli lezzetlerinden ciğer kebabı da yüksek enflasyondan etkilendi. Diyarbakır’da et fiyatları 290-320 lira arası iken, kuzu ciğerinin kilosu 420 liraya yükseldi. Çiğ ciğerde, fiyat tavan yapınca kebapçılarda porsiyon fiyatları da yükseldi. Kebapçılarda ciğerin porsiyonu 190 liradan satılmaya başlandı.

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Kasaplar Odası Başkanı Hacı Atlı, fiyat artışının nedeninin çiğ ciğer temininde yaşanan sıkıntı olduğunu söyledi. Atlı, “Kış olduğu için kesimde sıkıntı yaşanıyor. Diyarbakır’da son yıllarda yerli turist akını olduğu için, ciğere olan talep de arttı. Hem teminde sıkıntı hem de tüketimin artması Diyarbakır’da ciğer fiyatını yükseltti” dedi.

Kuzu ciğerinde yaşanan temin sıkıntısından dolayı bazı kebapçıların “mecburen” dana ciğerine yöneldiğine dikkat çeken Atlı, “Bazı yerlerde mecburen dana ciğeri kullanmaya başladılar. Burada kesilen kuzu ciğeri yetmiyor. Esnaflar dışarıdan kuzu ciğerini temin etmeye başladı. Yetersizlikten dolayı hem fiyat yükseliyor, hem de talebe yetişmiyor. Diyarbakır’ın toplam tüketimi 3 buçuk ton. Hafta sonları 4 tonu buluyor. Yetmeyince dış illerden ciğer getiriliyor. Talebi karşılamak için en az dış illerden 1 ton ciğer geliyor.” (Haber Merkezi)

Etiketler ciğer diyarbakır