Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, kayyıma belgelerle cevap verdi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, hafif raylı sistemler için verilen ödeneğin kullanılmadığı iddiasını reddeden belediyeye Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı'ndaki belgeleri paylaşarak yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, kayyım tarafından yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin raylı sistemlerle ilgili açıklamasına belge ile cevap verdi.

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, dün 2023 yılı faaliyet raporunu açıklarken raylı sistemle ilgili ödeneklerin kullanılmadığını ifade etti.

Kaya, "2017’den beri hafif raylı sistemle ilgili, bakanlıktan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ödenek geliyor. Yani kayyumdan sonra her yıl ödenek geliyor. En son 2023 yılında 642 milyon ödenek geldi. Fakat bu gelen ödeneklerin hiçbiri bir proje bile yapılmadan maalesef geri gitti. Yani bu kenti öncelemezseniz, bu kentin seçtiği insan bu kenti yönetmezse tabii ki bu tip büyük projeleri sadece bürokratlara bırakırsanız bu yaşanan durum ortaya çıkar" dedi.

BELEDİYE: TAMAMEN ASILSIZ VE GERÇEK DIŞI

Mehmet Kaya'nın sözleriyle ilgili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi. İddiaları reddeden belediye açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bazı basın yayın organlarında Diyarbakır Ticaret Odası başkanı Mehmet Kaya’nın açıklamalarına dayandırılarak verilen haberlerde; Ulaştırma Bakanlığının Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine Hafif Raylı Sistem için para gönderdiği, gönderilen ödeneğin kullanılmayarak geri gönderildiği veya başka amaçla kullanıldığı bilgisi tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Hafif raylı sistem projesi ile ilgili süreç büyükşehir belediyemiz ve Ulaştırma Bakanlığımız tarafından koordinasyon içerisinde yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Diyarbakır Belediyesi'nin açıklamasının ardından DTSO, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın Yatırım Programı kapsamında Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı tarafından; 2017-2023 yılları arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne Dağkapı-Hastane Hafif Raylı Sistem hattı için ayrılan ödenekler ile ilgili belgeler paylaştı.

DTSO'nun paylaştığı belgeler şu şekilde: