Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu: Ortadoğu'da barış tesis edilsin

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu, israil'in Gazze'deki hastaneye düzenlediği saldırıyı kınadı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen 2 Nolu Şube Eşbaşkanı Hasan Çıtrık, “Adil bir barışın kaybedeni olmaz şiarıyla bölgede etkili tüm aktörleri, barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırıyoruz” dedi. 

Ortadoğu’daki en temel sorunların Filistin ve Kürt sorunları olduğunu ve çözüme kavuşturulması gerektiğini söyleyen Çıtrık, “Ortadoğu’daki temel iki mesele olan Filistin ve Kürt meselesi çözülmeden Ortadoğu’daki sorunların çözülemeyeceğini yıllardır acı bir biçimde tecrübe ediyoruz" dedi.

Ulus-devlet esaslı yaklaşımların sorunları derinleştirdiğini, halklar arasındaki düşmanlığı arttırdığını her çatışmada bir kez daha gördüklerini belirten Çıtrık, "Ortadoğu’da milliyetçi ve dini bölünmelerin bitmeyen acılara kapı araladığına inanıyoruz. Halkların binlerce yıldır bir arada ve barışçıl yaşama deneyimine sahip olduğu bu coğrafyada huzuru tekrar tesis etmenin en doğru yolu demokratik ve barışçıl çözümü esas almaktır. Bizler Ortadoğu’da şiddetin, ölümün değil, halkların bir arada barış içinde yaşamalarının tarafıyız" diye konuştu.

'ADİL BARIŞIN KAYBEDENİ OLMAZ'

Bölgede etkili olan aktörlerin barışın tesisi için sorumluluk almaya çağıran Çıtrık, şöyle devam etti: “Dünyada ve bölgemizde giderek tırmanan silahlı çatışmalar ve savaşlar bir yandan toplumsal barışa zarar verirken öte yandan da toplumun geniş kesimlerinin barış talebini dile getirmesinin önüne geçmektedir. Güvenlikçi politikalar nedeniyle başta yaşam hakkı olmak üzere en temel insan hakları bile hiçe sayılmaktadır. Cezaevleri başta olmak üzere tüm topluma dayatılan tecrit koşulları ile şiddet ve çatışmalar gerekçe gösterilerek hak ve özgürlüklerin kullanılmasını engelleyen politikaları kabul etmiyoruz. 'Adil bir barışın kaybedeni olmaz' şiarıyla bölgede etkili tüm aktörleri, barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırıyoruz." (DUVAR)