Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bucak: Mazbataları alacağız

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı, DEM Parti'nin kazandığı seçimin sonuçlarına itiraz etti. DEM Partililer İl Seçim Kurulu önünde toplandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, YSK önünde açıklama yaptı. (Fotoğraf: Gazeteduvar)
Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da seçimi resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 64.06 oranında DEM parti kazandı. AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı seçim sonuçlarına itiraz etti.

Diyarbakır Belediyesi Eşbaşkanlığı’na seçilen DEM Partili Serra Bucak Küçük, itiraz durumunu ve süreci öğrenmek için İl Seçim Kurulu'na geldiklerini açıkladı. 

'ALINAN BU YANLIŞ KARARDAN DERHAL GERİ DÖNÜLMELİ'

DEM Parti Diyarbakır İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, AK Parti'nin itirazını bilinçli ve planlı bir hamle olarak değerlendirdi. Şahin, "Bu kez alamayacaklar, halkın iradesini gasp edemeyecekler" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Diyarbakır DEM Parti milletvekili Serhat Eren Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde açıklama yaptı. 

YSK önünde toplanan insanları selamlayan Diyarbakır DEM Parti İl Eşbaşkanı Abdullah Şahin, ‘’Partimiz 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Van'dan tarihte eşine az rastlanır bir zaferle ayrılmıştır. Van halkı, Büyükşehir Belediyesi dâhil toplamda 14 belediyenin tümünü DEM Parti'ye kazandırmış, İl Genel Meclisi'nde ise büyük farkla birinci parti haline getirmiştir. Van halkı iradesini net ve en güçlü şekilde sandığa yansıtmıştır. Bu güçlü irade, aynı zamanda kayyım rejimine verilen bir cevaptır. Halk bu kadar açık mesaj vermişken, Van'da yeni hukuksuz girişimler devreye konulmaktadır. Alınan bu yanlış karardan derhal geri dönülmelidir. Van halkının iradesini hiçe sayan bu girişim hukuk dışıdır. Bu girişime karşı bütün demokratik kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz’’ dedi.

‘MAZBATALARI BÜYÜK BİR COŞKU İLE GERİ ALACAĞIZ’

Ardından söz alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, ‘’Anlayıştan izandan uzak iktidar yine geri durmadı. Van halkının iradesine darbe vurdu. Biz Van halkının yanındayız. Bugün ise mazbata ile ilgili yayılan haberler yanlıştır. Biz buraya Van'a dair açıklama yapmaya geldik. Bugün saat 15.00’a kadar itiraz süresi vardı ayın 7'sine kadar itirazlar değerlendirilecek. Kazandığımız ilçeleri ve büyükşehiri coşkuyla geri alacağız. Seçilmiş tüm eşbaşkanlar mazbatalarını alacak. Moralinizi bozmayın. Amed ve Van halkı olmak üzere tüm Kürdistan halkının iradesi önünde saygıyla eğiliyoruz’’ diye konuştu.

Açıklama için toplanan grubu polis abluka altına aldı. 

‘AK PARTİ BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE SANDIK SONUÇLARINA İTİRAZDA BULUNDU’

Diyarbakır milletvekili Serhat Eren ise itiraz süreciyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: ‘’AK Parti tarafından yapılan itirazlar sandıklara yapıldı. Hem büyükşehir için hem de ilçelere yönelik itirazlar var. Perşembe günü itirazlar sonuçlanacak. Ama kimse aklımdan halkın iradesine darbe vurmayı geçirmesin. Kimse iktidarın bu hukuksuzluğuna alet olmamalı. Kimse hukuksuzluğun bir parçası olmasın. Mazbataları ayın 7’sinden sonra alacağız.’’

Açıklamaların ardından dağılan kitleye polis müdahale etti. Büyükşehir eşbaşkanları Serra Bucak, Doğan Hatun, Milletvekili Serhat Eren, Kayapınar Eşbaşkanı Berivan Sincar ve çok sayıda vatandaş abluka altına alındı.

Etiketler diyabakır DEM