Diyarbakır Barosu Hınıs Hakimini şikayet etti

Hakkında soruşturma açılan bir kişiye Hınıs Sulh Ceza Hakimliği, sosyal medya hesabından her gün Türk bayrağı paylaşma zorunluluğu getirdi. Diyarbakır Barosu hakim hakkında şikayette bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle bir kişi hakkında soruşturma açıldı. Hınıs Sulh Ceza Hakimliği kişiye sosyal medya hesabından Türk bayrağı paylaşma zorunluluğu getirdi. Mahkemenin kararına göre, adli kontrol süresi içerisinde sosyal medya hesabından her gün Türk bayrağını paylaşmaması halinde tutuklanması söz konusu olabilecek.

BARO ŞİKAYET BAŞVURUSUNDA BULUNDU

Bu zorunluluğun "görev gereklerine ve yasa hükümlerine aykırı karar" olduğunu belirten Diyarbakır Barosu, Hınıs Sulh Ceza Hakimi hakkında şikayette bulundu.

Diyarbakır Barosu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında sorgu hakimliğine sevk edilen kişi hakkında; 'şüpheli hakında adli kontrol süresi içerisinde her gün Türk bayrağını sosyal medya hesaplarından paylaşmasına, paylaşmadığı halinde adli kontrol süresi içerisinde ihlal ettiğinden dolayı tutuklama işleminin tekrardan gözden geçirilmesine' şeklinde görev gereklerine ve yasa hükümlerine aykırı karar veren Hınıs Sulh Ceza Hakimi hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu'na Baromuz tarafından şikayet başvurusu yapılmıştır."