Diyarbakır Barosu: Çocuğa şiddetle mücadele edeceğiz

Diyarbakır Barosu, İdil'de çocuğa yönelik şiddetle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "İlgililer, faili koruma yoluna giderek bu şiddete ortak olmuştur" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Zêwik köyünde 10 yaşındaki kız çocuğu korucubaşı Adil Oktan tarafından 3 Aralık’ta şiddete maruz kaldı. Çocuğun dişleri kırılırken vücudunda morarmalar oluştu. Diyarbakır Barosu çocuğa şiddetle ilgili sürecin takipçisi olacağını açıkladı.

Diyarbakır Barosu tarafından yapılan açıklamada, "Şırnak’ın İdil ilçesinde 10 yaşındaki bir çocuğun bir korucu tarafından dakikalarca fiziksel şiddete maruz bırakılması münferit olmayıp bölgede sistematik bir hale gelen cezasızlık politikasının sonucudur" denildi.

'İLGİLİLER ŞİDDETE ORTAK OLMUŞTUR'

İlgililerin faili koruma yoluna gittiğini belirten açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Kamu gücünü elinde bulunduran görevlilerin gerçekleştirdikleri hukuka aykırı tüm  eylemlerin meşru sayıldığı her olayda olduğu gibi bu olayda da ilgililer, faili koruma yoluna giderek bu şiddete ortak olmuştur. Söz konusu olay hakkında henüz bir soruşturma başlatılmamış olması 10 yaşındaki bir çocuğa uygulanan ağır şiddetin meşru görülmesi sonucunu doğuracaktır. Kamuoyuna yansıyan bu olay kapsamında şüpheli korucu ile ailenin şikayetini almayan kolluk görevlileri hakkında idari ve adli bir soruşturma yürütülmesi gerektiğini hatırlatarak cezasızlık ve çocuğa yönelik şiddet ile mücadele etmeye devam edeceğimizi bildiririz."