Diyanet'in 'cami yaktılar' iddiası Cumhurbaşkanlığına soruldu: Zarar var, isim yok

Diyanet'in Kobanê Davası’na katılma talebine dair önergeyi yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı, zarar gördüğü iddia edilen camilerin hangileri olduğunu yanıtlamadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyanet İşleri Başkanlığı, 5 Nisan’da 18'i tutuklu 108 tutuklu siyasetçinin yargılandığı Kobanê Davası'na katılmak istemişti. Diyanet 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleşen Kobanê eylemleri sırasında camilerin ve dini mekanlarında zarar gördüğünü iddia etmişti. Diyanet, daha sonra HDP’lilere “sapkın” diyerek, hakaret etmişti.

HDP’li avukatlar, 16 Ağustos’ta “hakaret” gerekçesiyle Diyanet hakkında suç duyurusunda bulundu. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Milletvekilleri de konuyu Meclis'e taşıdı. Cumhurbaşkanlığı, HEDEP milletvekilleri Serhat Eren ve Gülderen Varlı'nın önergesine yanıt verdi.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı, Eren’e verdiği yanıtta, Diyanet'in idaresinde bulunan cami, kuran kursu ve mescitlerin zarar gördüğünü ileri sürdü. Ancak bu cami ve dini kurumların hangileri olduğuna dair bir bilgi paylaşılmadı. (HABER MERKEZİ)