Diyanet'in Alevilerin tepkisini çeken etkinliği Hacıbektaş'tan Ankara'ya alındı

Diyanet tarafından düzenlenecek “Muharremiye Programı”, tepkilerin ardından Hacıbektaş'tan Ankara'ya taşındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde yapmayı planladığı “Muharremiye Programı” tepkilerin ardından Ankara'ya alındı.

Facebook hesabından açıklama yapan Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat, “Sevgili dostlar, sevgili canlar, Diyanet İşleri Başkanlığının Hacıbektaş Veli Dergahı'nda 18 Ağustos’ta yapacağı etkinlikler yaptığımız görüşmeler çerçevesinde Ankara Hacı Bayram Veli Camiisine alınmıştır, kamuoyuna duyurulur” ifadelerine yer verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılacağı “Muharremiye Programı”ndaki bazı etkinliklerin Hacı Bektaş Veli Dergahı'nda yapılacağı açıklanmıştı.

Alevi dernekleri etkinliğe tepki göstermişti. 13 Ağustos'ta PİRHA'ya konuşan dernek yöneticilerinden Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, “Yaptıkları tam da asimilasyonun göstergesidir. Çünkü ‘cemevleri bizim kırmızı çizgimizdir’ diyen bir zat, sonrasında kalkıp Hacıbektaş’ta anma mı gerçekleştirecek?” demişti.

Alevi Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Fırat da “Siz, Sünniliğe yönelik bilgi ve bağlılığınızı bitirdiniz, içini boşalttınız. Şimdi de Alevileri ve Alevilik inancının güzelliklerini kendi açıklarınızı kapatmak için kullanabilme cesaretini gösterebiliyorsunuz. İkiyüzlülüğünüzle, Alevilerin inancına yanaşmayın ve bizden uzak durun” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)