Diyanet, çocuklara zorunlu Kur'an kursu için çalışma yapıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Kur'an kurslarının zorunlu eğitimden sayılmasına yönelik çalışma yürüttüğü ortaya çıktı.

Ali Erbaş'ın açıklamaları nedeniyle Diyanet son dönemin en çok tartışılan kurumları arasında yer alıyor.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Siyasetin alanına giren açıklamalar yaptığı için eleştirilen Diyanet İşleri Başkanlığı, tartışma yaratacak yeni bir adım daha atmaya hazırlanıyor. Diyanet'in yürüttüğü çalışma; 4-6 yaş grubu için Kur'an kurslarının zorunlu hale getirilmesini, , 13-18 yaş grubuna özgü yaz Kur'an kursu açılmasını ve  öğrenci yurtları, gençlik merkezleri, cezaevleri, hastane, YURT-KUR, üniversite kampüsleri gibi yerlerde Kur'an kursları açılmasını öngörüyor.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı’nın eğitimle ilgili yaptığı yeni planlar, Diyanet’in 2021 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu’na yansıdı. Raporun, "Eğitim Hizmetlerine Yönelik Planlanan Faaliyetler" bölümünde Kur'an kurslarının örgün eğitim sisteminin bir parçası olmasına yönelik somut bir hedef yer aldı.

Raporda, buna ilişkin "4-6 yaş grubu Kur'an kurslarının okul öncesi zorunlu eğitimden sayılmasına yönelik MEB ve ilgili akademisyenlerle toplantı gerçekleştirilecektir" denildi. Diyanet’in bu hedefi hayata geçirilirse Kur'an kursları ilköğretim sisteminin ilk basamağı haline gelecek.

ORTAK MÜFREDAT

Öte yandan Diyanet, 4-6 yaş grubu yaz Kur'an kurslarına yönelik öğretim programının etkin yürütülmesi, uygulamada birliğin sağlanması amacıyla programa uyumlu bir ders materyalinin hazırlanması kapsamında bir komisyon oluşturdu. Kur’an kursu öğreticilerinden oluşan komisyon üyeleri, bu amaçla taslak metinleri hazırladı. Taslak metinlerin değerlendirilmesi işlemleri sürüyor.

Diyanet'in yeni eğitim-öğretim yılında birinci dönem 13 Eylül'de başladı, 23 Ocak 2022’de sona erecek. 24 Ocak-6 Şubat tarihlerinde yarıyıl tatili olacak. İkinci dönem ise 7 Şubat’ta başlayacak ve 12 Haziran’da sona erecek.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı Kur’an kursları açılış programı 13 Eylül 2021 Pazartesi günü Diyarbakır’da yapılmıştı. Törene, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katılmıştı.