Disney'e hissedarlardan dava

Bir grup hissedar Disney+ bilançosundaki bazı rakamların kasıtlı olarak şişirildiğini iddia ederek dava açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Netflix’le rekabet edebilmek için dijital platform sektörüne onlarca milyar dolar yatıran, ancak büyük zararlara uğrayan Walt Disney’in bu kez hissedarlarıyla başı dertte. Hollywood Reporter ve Forbes dergilerinin haberlerine göre, bir grup hissedar Walt Disney’in dijital platform şirketi Disney+ bilançosundaki bazı rakamların kasıtlı olarak şişirildiğini iddia ederek dava açtı.

Aralarında New Jersey merkezli Stourbridge Investments’ın da bulunduğu hissedarlar Walt Disney’in yeni ve eski CEO’ları Bob Iger ve Robert Chapek ile eski CFO Christine McCarthy’den şikayetçi oldu.

Oksijen'in aktardığına göre, mahkemeye verilen dilekçede Disney yöneticilerine şu suçlamalar yöneltildi:

Yakın geleceğe ait tahminler (guidance) bilerek şişirildi. Disney+’ın 2024’e kadar 230 ila 260 milyon aboneye ulaşacağı ilan edilmişti. Oysa 2023 Haziran itibarıyla Disney+’ın 146 milyon abonesi bulunuyor. Altı aylık zarar da 512 milyon dolar.

Disney, Disney+ için yaptığı harcamaların bazılarını konvansiyonel kanallarının masraflarına aktardı.

Disney+ için çekilen bazı yapımlar, Disney’in kablo TV kanallarında gösterildi. Bu yollarla Disney+’ın gerçek giderleri gizlendi.

WALT DİSNEY’İN PİYASA DEĞERİ 154.4 MİLYAR DOLARA GERİLEDİ

Şikayet dilekçesinde, pandemi döneminde abone sayılarındaki artış ve şirketin iddialı hedefler vermesi üzerine Aralık 2020’de Walt Disney hisselerinin 180 dolarla tarihin en yüksek değerine çıktığı hatırlatıldı.

Walt Disney hisselerinin bu hafta çarşamba günkü fiyatı ise 84.4 dolar. O tarihten bu yana yaşanan, hisse başına yaklaşık 100 dolarlık kayıpla Walt Disney’in piyasa değeri de 330 milyar dolardan 154.4 milyar dolara kadar geriledi.