İddia: Apple, Disney'i satın alabilir

Bir süredir tasarruf önlemleri alan Disney'in Apple'a satılacağı iddia edildi. Konunun uzmanları, böylesi bir satışın gerçekleşme ihtimaline karşı şüpheli.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bir süredir ekonomik problemler yaşayan Disney’in Apple’a satılacağı iddiaları bir kez daha gündeme geldi. İddialar, birkaç hafta önce kıdemli bir Hollywood yöneticisinin The Hollywood Reporter’a Apple'ın Disney'i satın alması ihtimalinden söz etmesi üzerine tekrar konuşulmaya başlandı. 

KayıpRıhtım'ın haberine göre, Apple’ın şimdilik bir stüdyo satın alma niyeti yok ve rekabet kurulları böyle büyük bir anlaşmaya izin vermeyebilir.

'APPLE İLE DİSNEY'İN GEÇMİŞE DÖNÜK BAĞLARI VAR' 

Apple ve Disney arasında Steve Jobs gibi bir bağ bulunuyor. Jobs, 2006-2011 yılları arasında Disney’in yönetim kurulunda yer almıştı.

Disney CEO'su Bob Iger da, Jobs’ın ölümünden kısa bir süre sonra Apple’ın yönetim kuruluna dahil olmuştu. Iger, 2019 yılında Apple’ın, Apple TV+ servisi ile dijital yayın sektörüne girdiği açıklandığı gün bu görevinden istifa etti.

'STÜDYOLAR, BÜYÜK TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİYLE MÜCADELE ETMEK DURUMUNDA KALACAK'

Bazı Hollywood yöneticileri sektördeki stüdyoların azalmaya devam etmesini bekliyor. Pazarın kıdemli isimlerinden biri, “Ortada 3-4 platform kalacak, kalanları da ya kapanacak ya da başka platformlarla birleşecek. Apple, Amazon, Netflix ve bir platform daha. NBCUniversal, Warners ve Paramount’u bir araya getirirseniz ancak hayatta kalabilirsiniz” değerlendirmesinde bulundu. 

Needham & Co. araştırmacısı Laura Martin geçen temmuz ayında yaptığı bir açıklamada, “Eğer satılmazsa ekonomisi gittikçe kötüleşirken sektördeki büyük teknoloji şirketleri ile rekabet etmek zorunda kalacak” diye konuşmuştu.

'BIDEN YÖNETİMİ ENGEL OLABİLİR'

Disney’in yaptığı herhangi bir anlaşmanın ABD Başkanı Joe Biden yönetimi tarafından oldukça detaylı incelenmesi bekleniyor. Biden yönetiminin, önemli anlaşmaların tamamlanmasını engellemek için dava açtığı ve bir hukuki süreçten geçirdiği belirtiliyor. 

Konu hakkında konuşan St. John Üniversitesi Profesörü Anthony Sabino, “Disney başka bir şirketle birleşecek olursa Federal Ticaret Komisyonu ve Adalet Bakanlığı tarafından en ince ayrıntısına kadar incelenecektir. Böyle bir incelemeye dahil olmak da herhangi bir şirket için ayı tuzağına yürümek olur” ifadelerini kullandı.