Disney, Rusya'daki tüm faaliyetlerini durduracak

Walt Disney şirketi, içerik ve ürün lisansı, Disney Cruise Line aktiviteleri, National Geographic, yerel içerik ve kanalları da kapsayan yapısıyla Rusya'daki faaliyetlerine ara verecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya çapında eğlence endüstrisinin en büyük şirketlerinden biri olan ABD'li Walt Disney, Rusya'daki tüm faaliyetlerini durduracağını açıkladı.

Şirket, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının ardından Disney'in sinema filmlerinin Rusya'daki gösterimlerine ara verildiğini anımsattı. Açıklamada, "Ukrayna'ya yönelik amansız saldırı ve tırmanan insani kriz göz önüne alındığında, Rusya'daki diğer tüm işleri durdurmak için adımlar atıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Durdurulacak faaliyetlere içerik ve ürün lisansı, Disney Cruise Line aktiviteleri, National Geographic dergisi ve turları, yerel içerik prodüksiyonları ile kanalların dahil olduğu belirtilen açıklamada, bu ticari faaliyetlerden bazılarının hemen durdurulabileceği belirtildi.

Açıklamada, kanallar ve bazı içerik ile ürün lisansları gibi faaliyetlerin durdurulmasının sözleşmelere bağlı konular nedeniyle zaman alacağına işaret edilerek, "Bu işleri durdursak bile, Rusya'da çalışmaya devam edecek olan kendini işine adamış meslektaşlarımıza olan bağlılığımızı sürdürüyoruz" değerlendirmesinde bulunuldu.(AA)

Etiketler disney rusya