Disney, cücesiz Pamuk Prenses filminden vazgeçti

Peter Dinklage tarafından başlatılan tartışmanın ardından yeni Pamuk Prenses filminde cücelerin olmayabileceği gündeme geldi. Ancak Disney, filme cücelerle devam etme kararı aldığını açıklandı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Disney, 1937 tarihli klasik animasyonu "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler"i yeniden çekiyor. Geçtiğimiz ocak ayında Game of Thrones oyuncusu Peter Dinklage tarafından başlatılan bir tartışmayla gündeme gelen filmde, cüce karakterler yerine fantastik yaratıkların yer alacağı belirtilmişti. Ancak Disney'in filme masalda bulunan cücelerle devam etme kararı aldığı açıklandı. 

Beyazperde'nin aktardığı habere göre, Denver'da düzenlenen Fan Expo etkinliğinde konuşan, Karayip Korsanları serisindeki Marty karakteriyle tanınan oyuncu Martin Klebba, filmde Huysuz karakterini canlandıracağını, hatta çekimlerini çoktan tamamladığını duyurdu. 

Filmin başrollerinde Rachel Zegler, Gal Gadot ve Andrew Burnap gibi oyuncular yer alıyor. 

NE OLMUŞTU?

Oyuncu Peter Dinklage, katıldığı bir podcastte filmle ilgili olarak, "Pamuk Prenses'i oynaması için Latin kökenli bir aktris seçmekten gurur duyduklarını görünce afalladım. Hala Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler hikâyesini anlatıyorsunuz. Bir adım geri atın ve ne yaptığınıza bir bakın. Bana hiç mantıklı gelmiyor. Bir yandan ilericisiniz, fakat bir yandan hala 7 cücenin birlikte bir mağarada yaşadığı tamamen gerici bir hikâye anlatıyorsunuz. Ne halt ediyorsunuz?" demişti.

Oyuncunun tepkisinin üzerine Disney, filmin klasik Pamuk Prenses masalının bir uyarlaması olmayacağını belirtmişti. Stüdyodan bir sözcü yaptığı açıklamada, "Orijinal animasyon filmindeki basmakalıpları pekiştirmekten kaçınmak için bu yedi karakterle farklı bir yaklaşım izliyoruz ve cücelik topluluğunun üyelerine danışıyoruz. Film, uzun bir geliştirme sürecinden sonra prodüksiyona girerken daha fazlasını paylaşmak için sabırsızlanıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.