DİSK, AYM'nin reddettiği 1 Mayıs kararı için AİHM'e gidiyor

AYM tarafından reddedilen 1 Mayıs kararını AİHM'e taşıma kararı aldığını açıklayan DİSK, "Hukuksal, tarihsel ve toplumsal bir hakikat asla değiştirilemez. Taksim 1 Mayıs alanıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), İstanbul Valiliği'nin 1 Mayıs 2016 tarihinde Taksim'de yapılmak istenen 1 Mayıs anma ve kutlamaları yasaklaması ile ilgili başvurusunun Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından reddedilmesinin ardından kararla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitme kararı aldığını duyurdu.

DİSK tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Taksim'de 1 Mayıs kutlamaları yapma girişimleri hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir çok kez takipsizlik kararı verilmiş, açılan ceza davalarında ise beraat kararları verilmiş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 27/11/2012 tarihli, 38676/08 başvuru numaralı DİSK & KESK Türkiye Kararında da, Taksim'de 1 Mayıs yasaklamalarına ilişkin ihlal kararı verilmiştir.

Bu nedenle DİSK Anayasa'ya, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatlarına aykırı bu karar ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurma kararı almıştır.

Hukuksal, tarihsel ve toplumsal bir hakikat asla değiştirilemez: Taksim 1 Mayıs alanıdır!" (HABER MERKEZİ)