Dışişleri'nden 'Holokost Günü' açıklaması: Saygıyla anıyoruz

Uluslararası Holokost Anma Günü'nde açıklama yayınlayan Dışişleri Bakanlığı, "Yahudiler, Romanlar, engelliler ile hedef alınan azınlık ve gruplara mensup milyonlarca insanı saygıyla anıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Holokost Anma Günü kapsamında bir açıklama yayınladı.

"Nazi rejimi ve işbirlikçileri tarafından sistematik bir şekilde katledilen, Yahudiler, Romanlar, engelliler ile hedef alınan azınlık ve gruplara mensup milyonlarca insanı saygıyla anıyoruz" denilen açıklama şu şekilde:

"Tarih boyunca dünyanın farklı bölgelerinde zulüm görmüş Yahudiler dahil milyonlarca insanın sığındığı huzurlu bir liman olan Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye, II. Dünya Savaşı sırasında da Nazi mezaliminden kaçan çok sayıda Museviye kucak açmıştır. Bu dönemde, çok sayıda Yahudi temerküz kamplarına gönderilmekten Türk Hükümetinin kararlılığı ve Türk diplomatlarının insanüstü çabaları sayesinde kurtulmuştur. Mağdurlara yardım eli uzatan diplomatlarımızın hatıralarını da bu vesileyle yad ediyoruz.

Holokost kurbanları bu yıl, artan korona virüsü vakaları nedeniyle çevrimiçi düzenlenecek bir törenle anılacaktır.

Türkiye, antisemitizme, yabancı düşmanlığına, ırkçılığa, İslam karşıtlığına ve her türlü hoşgörüsüzlüğe karşı sergilediği tavizsiz tutumunu sürdürmekte ve nefret temelli söylem ve suçlarla mücadeleye yönelik uluslararası iş birliğine katkı sağlamaktadır." (HABER MERKEZİ)