Dışişleri Bakanlığı: Musul Başkonsolosluğumuza saldırı düzenlendi

Dışişleri Bakanlığı, Musul Başkonsolosluğu'na sabah saatlerinde saldırı düzenlendiğini duyurdu. Saldırıda can kaybı yaşanmadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı, Musul Başkonsolosluğu'na sabah saatlerinde saldırı düzenlendiğini duyurdu. Saldırıda can kaybı yaşanmadığı belirtildi.  

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: 

"Musul Başkonsolosluğumuza 27 Temmuz sabah saatlerinde bir saldırı gerçekleşmiştir. Can kaybı yaşanmayan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve sorumluların biran önce adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz. Irak makamlarını diplomatik ve konsüler temsilcilikleri koruma sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.

Ülkemizin haksız şekilde itham edilerek hedef gösterildiği bir dönemde, Irak makamlarının çağrısı üzerine düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında bu saldırının gerçekleşmiş olması da vahim ve düşündürücüdür.

Bu vesileyle Irak makamlarına, terörle mücadeleye odaklanmaları ve toprakları üzerinden komşu ülkelere ve diplomatik temsilciliklere tehdit oluşturan terör mevcudiyetlerine son vermeleri çağrımızı bir kez daha yineliyoruz."

ÇELİK: BEDELİNİ MUTLAKA ÖDERLER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Musul Başkonsolosluğuna düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi hedef alan terör odakları bunun bedelini mutlaka öderler. Irak makamları bu saldırganları bir an evvel yakalamalı ve hukuk önüne çıkarmalıdır. Planlı provokasyonlar neticesinde Türkiye'nin hedef gösterilmesi sadece terör odaklarının işine yarar. Kardeş Irak'la beraber bu terör odaklarına karşı mücadeleyi artırmalıyız. Türkiye'nin gücünü test etmeye kalkan terör odakları kararlı ve kesin bir cevapla karşılaşacaklardır. Terörle mücadelemiz yüksek meşruiyete ve kararlı bir iradeye sahiptir."

CHP: FAİLLER YAKALANARAK ADLİ MAKAMLARA TESLİM EDİLMELİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nden saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “Irak’ta bu sabah Musul Başkonsolosluğumuza ait binanın yakınlarına bir roket saldırısında bulunulduğuna dair haberleri derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Konsolosluk çalışanlarımızın saldırıdan zarar görmemiş olmaları tesellimizdir. Ancak temsilciliğimize böyle bir saldırıda bulunulmasını asla kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz.

Irak makamları ülkedeki diplomatik ve konsüler temsilciliklerimizin güvenliğini sağlamakla yükümlüdürler. Bu saldırının faillerinin de yakalanarak adli makamlara teslim edilmelerinin yine Irak makamlarının sorumluluğunda olduğunu düşünüyoruz ve söz konusu sorumluluğun en kısa zamanda yerine getirilmesini bekliyoruz” denildi.

ŞENTOP: SORUMLULAR ACİLEN BULUNMALI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Twitter hesabından yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Musul Başkonsolosluğumuza düzenlenen menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Irak makamlarından, bu provokatif saldırının sorumlularının âcilen bulunmasını ve mutlaka hesabının sorulmasını bekliyoruz." (HABER MERKEZİ)