Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bu hafta Irak ve IKBY'yi ziyaret edecek

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi basını, Dışişleri Bakanı Fidan'ın bu hafta Irak ve IKBY'yi ziyaret ederek görüşmeler gerçekleştireceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın bu hafta içinde Irak ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ni (IKBY) ziyaret edeceği açıklandı. Kurdistan24 haber sitesinin aktardığına göre, IKBY Hükümet Sözcüsü Peşewa Hewramani, Facebook hesabından yaptığı açıklamada Dışişleri Bakanı Fidan’ın bu hafta Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret edeceğini belirtti.

Fidan’ın IKBY ziyaretinde Başbakan Mesrur Barzani'yle bir araya geleceğini belirten Hewramani, “Bu hafta Sayın Türkiye Dışişleri Bakanı, Irak ve Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret edecek ve Sayın Kürdistan bölgesi Başbakanı ile bir araya gelecek” ifadelerini kullandı.

IRAK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ: ZİYARET BU ÇARŞAMBA OLACAK

Rûdaw haber sitesinin edindiği bilgilere göre de Fidan'ın IKBY'ye yapacağı ziyaret kapsamında Mesud Barzani, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakan Mesrur Barzani ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ile bir araya gelmesi bekleniyor. IKBY'deki görüşmelerde Erbil-Ankara arasındaki ilişkilerin masaya yatırılması bekleniyor.

K24’e konuşan Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Sahaf da Dışişleri Bakanı Fidan'ın 23 Ağustos Çarşamba günü Irak'ı ziyaret edeceğini belirtmişti. Ahmed Sahaf, Hakan Fidan’ın Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile görüşeceğini ve görüşmede güvenlik başta olmak üzere ikili ilişkilerin ele alınacağını kaydetmişti. (DIŞ HABERLER)