Direnişteki Özak Tekstil işçileri, EMEP kongresi için yola çıktı

Urfa'da 27 gündür direnişte olan Özak işçileri, Emek Partisi'nin yarın Ankara'da yapılacak olan kongresine katılmak üzere yola çıktılar.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Sendika değiştirdikleri için baskı gören ve kötü çalışma koşullarının düzeltilmesi için eyleme başlayan Özak Tekstil işçileri 27 gündür direnişte.

Emek Partisi (EMEP) Antep Milletvekili Sevda Karaca'nın daveti üzerine bugün 20 kişilik işçi grubu Emek Partisi'nin kongresine katılmak üzere yola çıktı.

İŞÇİLER KONGREDE KONUŞACAK

Ankara'ya gitmek üzere yola çıkan işçilere Birleşik Tekstil ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen de eşlik etti.

Direnişin devam ettiğini dile getiren Mehmet Türkmen "Sevda Karaca davette bulundu, 20 arkadaşımız bu kongre için yola çıktı. Bütün işçileri temsilen arkadaşlarımız Ankara'ya gidiyor. İşçiler kongreye katılacak ve orada konuşma yapacaklar. Onun için Ankara'ya gidiyorlar. Pazartesi günü yine direnişe kaldığımız yerden devam edeceğiz" diye konuştu.

Fabrikanın çalıştığı markanın devreye girerek patronla görüştüğü bilgisini veren Türkmen, "Henüz bir çözüm, anlaşma sağlanmadı. Görüşmeler sürüyor ve direnişimiz devam ediyor" dedi.

'UMUTLA YOLA ÇIKTIK'

Kongreye katılacak işçilerden Funda Bakış "Bir umut ile yola çıkıyoruz. Aynı zamanda Meclis'e doğru, Ankara'ya doğru gidiyoruz. Ankara'da sesiniz daha iyi duyulur diye gidiyoruz. Orada Meclis üyeleri daha fazla olduğu için öncülük edenler daha fazla olduğu için onları görmekten mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Bakış, patrona verilen desteğin de farkında olduklarını ve bunun umut kırıcı olduğunu belirterek "Yine de bir umut yola çıktık. İnşallah hayırlısı olur. Güzel haberlerle geri geliriz" ifadelerini kullandı.

Bakış, Sevda Karaca'nın ilk günden beri direnişlerine destek olduğunu anımsattı.

İsmini vermek istemeyen bir işçi de direnişten vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak, "Otobüse bindik ve umutla yola devam ediyoruz. Emek Partisi'ne teşekkür ediyoruz. Ve o inançla yola çıktık" dedi.