'Directed By Women Turkey' beşinci kez İstanbul'da

İstanbul, bu yıl beşincisi düzenlenecek 'Directed By Women Turkey Festivali' kapsamında 22-23-24 Eylül'de dünyanın çeşitli ülkelerinden kadın yönetmenlerin kısa filmlerine ev sahipliği yapacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya, ABD ve dünyanın birçok ülkesinde düzenlenen aynı isimli festivalin Türkiye organizasyonu olan Directed By Women Turkey – Uluslararası Kadın Kısa Film Yönetmenleri Festivali bu sene beşinci kez seyircilerini bekliyor.

Türkiye’de, kadın kısa film yönetmenlerine yönelik ilk uluslararası festival olan Directed By Women Turkey, sinema alanında kadınların yaratım süreçlerini desteklemeyi, üretimlerini teşvik etmeyi ve farklı ülkelerden kadın yönetmenler arasındaki kültürel ve sanatsal etkileşimi artırmayı hedefliyor.

Uluslararası ve ulusal düzeyde kadın kısa film yönetmenlerini ve filmlerini İstanbul’da bir araya getirecek olan festival kapsamındaki tüm gösterimler, Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle ücretsiz olarak Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

22-23-24 Eylül 2023 tarihlerinde üç gün boyunca yapılacak film gösterimlerine ek olarak festival kapsamında Atölye/ Workshop çalışmaları da yer alacak.

Bu yıl, Barış Manço Kültür Merkezinde yapılacak Atölye çalışmalarının yanı sıra, Alice Guy'ın 1898-1907 yılları arasında çektiği 13 kısa filmden oluşan belgesel de Fransız Kültür Merkezi iş birliğiyle festivalde yer alacak.

Festival kapsamında bu yıl Ulusal, Uluslararası, Belgesel ve Genç Bakış kategorilerinde 40’dan fazla film ve yönetmen Berna Gençalp’in belgesel filmi 'Kim Mihri' özel gösterimle seyirciyle buluşacak.

Ayrıca her sene olduğu gibi festivalde yer alan etkinliklerle alanında önde gelen isimler ağırlanacak. Yazar Ayfer Tunç ve kadın komedyenler Deniz Özturhan ve Hande Yögen’le söyleşiler gerçekleştirilecek.

Sinemacı Kadınlar Derneği’nin katkıları ve Kadıköy Belediyesi’nin desteği ile gerçekleştirilen festival, her kategoride seçilecek bir filme En İyi Film Ödülü verecek.

Directed By Women Turkey 2023’ün bu seneki atölye ve festival sponsoru VİGOR SANAT, ödül sponsoru SENARİSTBİR.

Festival Jürisi

Ulusal Jüri:

Ayşıl Tay Balcı Yapımcı

Nilay Erdönmez Oyuncu

Selcen Ergun Yönetmen

Uluslararası Jüri

Banu SIVACI Yönetmen

Elisa SEPULVEDA Oyuncu-Yapımcı

Myriam SASSINE -Yapımcı

Genç Bakış Jüri

Ceylan ESEN Senarist-Yönetmen

Kader AKYÜZ Yönetmen

Belgesel Jüri

Sevinç YEŞİLTAŞ Yönetmen- YAPIMCI

Martina PRIESSNER Yazar- Yönetmen

Emel ÇELEBİ Yönetmen (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)