Dilan Polat dosyasını açan eski savcı: Hakkımda ne arama ne el koyma kararı var

Polat hakkında ilk soruşturmayı başlattıktan sonra emekli olan eski savcı Kökçü, evinde arama yapıldığı ve dijital materyallere el konduğu iddialarını yalanladı: Şaşkınlık ve dehşet içinde izliyorum.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Dilan-Engin Polat hakkında ilk soruşturmayı başlatan ancak hakkında çıkan haberlerin ardından emekliye ayrılan olan savcı Gökalp Kökçü, HSK'nin hakkında başlattığı soruşturmada evinde arama yapıldığı ve dijital materyallerine el konduğu iddialarının asılsız olduğunu açıkladı. 

Kökçü, iddialara ilişkin paylaşımlar yapan gazeteci Emrullah Erdinç'e açıklama yaptı. Erdinç'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle: "Eski savcı Gökalp Kökçü hakkındaki iddialarla ilgili mesaj atarak yanıt verdi. Açıklamayı olduğu gibi paylaşıyorum. Kökçü; “Merhabalar, pazartesi gününden bu yana hakkımda yapılan asılsız ve yalan haberleri şaşkınlık ve dehşet içinde izliyorum, ilgili kişi ve kurumlardan bu ana kadar bir düzeltme gelmediği için yazma gereği duydum. Konutumda yapılan bir arama, buna bağlı olarak dijitallere el koyma ve imaj alma işlemleri yapılmamıştır, Bu konuda bana yapılan resmi bir tebligatta bulunmamaktadır. Yapılan haberler yalan ve gerçek dışı olup tarafıma bir itibar suikastı süreci yaşatılmaktadır. Önümüzdeki sürece bağlı olarak yaşadığım bu olayların gerçek nedenleriyle ilgili kamu oyuna tarafımdan ayrıntılı açıklama yapılacaktır. Selamlar Gökalp Kökçü”

(HABER MERKEZİ)