Dikmece'de direnen köylüler coplandı: 7 gözaltı

Hatay Dikmece’de tarım arazileri ve zeytinliklerinin kamulaştırılmasına karşı arazilerini savunan köylülere jandarma cop kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay Dikmece’de tarım arazileri ve zeytinliklerinin kamulaştırılmasına karşı arazilerini savunan köylülere jandarma copla saldırdı. Müdahale sırasında köylüler jandarmaya “vurmayın” diye bağırırken, çıkan arbedede bazı köylüler fenalık geçirdi, bazıları da bayıldı. 7 kişi gözaltına alındı.

ANKA'nın haberine göre köylülerin kamulaştırılan arazilerine bugün jandarma eşliğinde iş makineleri girdi. Köylüler arazilerinde toplanarak iş makinelerine engel olmaya çalıştı. Jandarma iş makinelerinin çalıştığı arazilere köylülerin geçmesine izin vermedi. Arazilerine geçmek isteyen köylülere jandarma cop ve biber gazı kullandı.

Jandarmanın müdahalesinden sonra köylüler arazinin bir yerinde toplandı. Açıklama yapan bir köylü “Arkadaşlarımız gözaltına alındı. Onlar için buradayız. Gözaltına alınan Dikmece köylüleri serbest bırakılana kadar biz buradayız. Ya arkadaşlarımızı bırakacaklar ya hepimizi alacaklar. Biz ‘bu zeytinlikleri vermeyeceğiz’ dedik. Arkadaşlarımızı aldılar, onları da vermeyeceğiz. Ya arkadaşlarımız buraya getirilecek ya da hepimizi alacaklar” dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Dikmece HATAY