Didar Gül davasında duruşma ertelendi

Mor Dayanışma üyesi Didar Gül'e açılan davanın duruşmasından erteleme kararı çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Deniz Poyraz'ın katili Onur Gencer'e verilen cezaya tepki amaçlı yapılan basın açıklamasında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında dava açılan Mor Dayanışma üyesi Didar Gül’ün duruşması ertelendi. 

27'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya Gül, Deniz Poyraz'ın annesi Fehime, babası Abdüllilah Poyraz ve çok sayıda kadın katıldı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; duruşmada konuşan Gül, avukatının mazeretli olmasından kaynaklı duruşmaya gelmediğini, avukatı ile birlikte ifade vermek istediğini söyledi. Hakim Gül'ün talebini kabul ederek, duruşmayı 27 Ekim tarihine erteledi.

Duruşmadan önce kadınlar, İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Gül, Deniz Poyraz’ın katledilmesinde tek katilin Onur Gencer olmadığını, onu yetiştiren SADAT'ın, katili engellemeyenlerin ve davayı Şakran Cezaevi Kampüsü'ne taşıyanların da sorumlu olduğunu söyledi. 

'KATİLE KATİL DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Gül, “Bir tetikçiye ceza vererek bu davanın bitmeyeceğini söyledik. Deniz’in davası hesabı sorulana kadar, gençlerin, kadınların, Kürtlerin önünde duruyor. Gerçek adalet sağlanan kadar direnişimiz devam edecek. Bugün Süleyman Soylu'ya hakaret ettiğim iddiasıyla adliyedeyiz. Biz katile katil demeye devam edeceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)