Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde hasta yakınları hastane çalışanlarına saldırdı

Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde görevli veri giriş personelleri hasta ve yakınları tarafından sözel ve fiziksel saldırıya uğradı. DiSK Dev-Sağlık İş Sendikası, Rektörlüğü sorumlu tuttu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dicle Üniversitesi Hastanesi Endokrin Polikniliğinde görevli veri giriş personelleri hasta ve yakınları tarafından sözel ve fiziksel saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayan personel darp raporu aldı.

Hastane personeline saldırıyla ilgili açıklama yapan DiSK Dev-Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Bölge Şube Başkanlığı, Rektörlüğü sorumlu tuttu.

Yoğun iş yükünden ve personel eksikliğinden büyük sorunlar yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, "Bu kadar iş yükü fazla iken hasteneden görevlendirme adına Rektörlük bünyesinde neye göre, hangi kriterlere göre personeller aldınız? Hastane yönetimi defalarca personellerini istedikleri halde neden red cevabı vermektesiniz? İş barışının sağlanması adına ivedi bir şekilde gereğinin yapılmasını bekliyoruz" denildi.

DiSK Dev-Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Bölge Şube Başkanlığı, hastanelerdeki sorunlar ve bugün gerçekleşen saldırıyla ilgili yarın açıklama yapacağını duyurdu.