DİAYDER davası ertelendi

Kürt imamların yargılandığı DİAYDER davasının 7’nci duruşması İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme davayı 13 Ocak 2023 tarihine erteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kürtçe hutbe ve vaaz verdikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (DİAYDER) 23 üyesinin 7'nci duruşması bugün saat 10.30’da Çağlayan'da bulunan İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Avukatların hazır bulunduğu duruşmaya, tutuklu dernek başkanı Ekrem Baran. Marmara (Silivri) Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Duruşma, savcının esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sunmasıyla başladı. Savcı, tutuksuz yargılanan imamların adli kontrol tedbirlerinin aynen devam etmesini, tutuklu yargılanan dernek başkanı Ekrem Baran ise tutuklu halinin devamını istedi.

Mahkeme başkanı, mütalaanın ardından suçlamalar ve savcının talebi hakkında savunmasını istediği Ekrem Baran, haksız bir şekilde tutuklu bulunduğunu belirterek şunları söyledi: “Kuvvetli şüphe var denilerek tutuklu yargılanıyorum. Ancak aynı dosyada yargılanan arkadaşlarım tutuksuz yargılanıyor. Bende aynı gerekçeler tutuklu bulunmaktayım. Sağlık sorunlarım her geçen gün ağırlaşıyor. Telafisi mümkün olmayacak maddi ve manevi zararlara neden oluyor.”

Baran’ın avukatı Avukat Fırat Epözdemir, “İddia makamı, kuvvetli suç diyor. Aynı durumda olan ve çok haklı gerekçelerle tahliye edilen çok sayıda sanık var. Ekrem Baran niye tutuklu. Tahliye olan herkes huzurda. Kaçmamış. Aynısını Ekrem Baran’ın da yapacağını biliyorsunuz. Müvekkilinin tahliye edilmeli.”

Mahkeme, Ekrem Baran’ın tutuk halinin devamına karar vererek duruşmayı 13 Ocak 2023 tarihine saat 10.30’a erteledi.

Etiketler DİAYDER DAVA