Deve kuşu antikoru ile ucuz virüs testi geliştirildi: Ultraviyole ışıkta parlıyor

Japonya'da bilim insanları, Covid-19'a karşı güçlü direnç gösterdiği bilinen deve kuşlarının antikorlarıyla yeni bir Covid testi icat etti. Antikorla kaplı bir maske sayesinde test yapılabiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'da araştırmacılar, Covid-19'u test edebilen maskeler geliştirildi. Deve kuşu antikorlarının kullanıldığı maskelerin gelecekte evlerde ucuz Covid-19 testi yapılabilmesine olanak tanıyabileceği belirtildi.

Önceki araştırmalar, deve kuşlarının Covid-19'a karşı güçlü bir direnç gösterdiği ortaya çıkmıştı. Bu bilgiden yola çıkan araştırmacılar, virüsü hedef alan deve kuşu antikorlarıyla kaplı bir maske filtresi geliştirdi. Maskeyi takan kişinin Covid pozitif olup olmadığı ise ultraviyole ışıkta parlayan bir kimyasal sayesinde tespit edildi.

BURUN VE AĞIZ BÖLGELERİNDE PARLAMA

Araştırma için katılımcılardan bu maskeleri takmaları istendi. Sekiz saat sonra filtreler çıkarıldı ve virüsün var olması halinde ultraviyole ışıkta parlayan bir kimyasal sıkıldı. Covid pozitif olan kişilerin taktığı maskelerin burun ve ağız bölgelerinin ultra viyole ışıkta parladığı görüldü.

'ÖZEL IŞIK GEREKTİRMEYEN VERSİYONLARI YAPILACAK'

Kyoto Üniversitesi'ndeki araştırmacı ekibi, maskeleri gelecekte virüs bulunması halinde özel ışığa ihtiyaç duyulmadan parlayacak şekilde geliştirmeyi planlıyor. Bu yöntemin, evde ucuz ve hızlı Covid-19 testleri açısından önemli bir gelişme olabileceği belirtiliyor.

ARAŞTIRMA EKİBİNİN BAŞKANI COVID OLDUĞUNU BU MASKEYLE ÖĞRENDİ

Japonya basınındaki haberlere göre, araştırma ekibinin başkanı Yaşuhiro Tsukamoto da Covid-19 olduğunu bu yöntemle öğrendi. Tsukamoto, geliştirdikleri maskelerden birini takıp sonrasında kontrol ettiğinde parladığını, standart bir Covid testi yaptırdıktan sonra pozitif olduğunun teyit edildiğini anlattı. (DIŞ HABERLER)