DEVA, Pütürge binalarına yapılan saldırıyı kınadı: Fail adalete teslim edilsin

DEVA Partisi, Pütürge binalarına yapılan saldırıyı kınadı: "Faillerin ortaya çıkartılmasını bekliyoruz."

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Demokrasi ve Atılım Partisi Malatya Pütürge İlçe binasına silahlı saldırıyı kınadı. Parti yaptığı açıklamada, “Güvenlik güçlerinden partimize ve demokrasiye yapılan bu saldırının faillerinin bir an önce ortaya çıkartılması ve adalete teslim edilmesini bekliyoruz” dedi.

'ADALETE TESLİM EDİLSİN'

DEVA Partisi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Demokrasi ve Atılım Partisi Malatya Pütürge İlçe binasına dün gece kimliği belirsiz kişilerce silahlı bir saldırı yapılmıştır. Saldırıcı sonucunda ilçe binamızın camları kırılmış, bazı demirbaş eşyaları zarar görmüştür. İlçe binamıza yapılan bu saldırıyı, demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz. Güvenlik güçlerinden partimize ve demokrasiye yapılan bu saldırının faillerinin bir an önce ortaya çıkartılması ve adalete teslim edilmesini bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Babacan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kimliği belirsiz kişilerce Pütürge ilçe binamıza silahlı saldırıda bulunulmuştur. Değerli il ve ilçe başkanlarımıza ve tüm teşkilat mensubu arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Partimize ve demokrasimize yapılan bu saldırının takipçisi olacağız” demişti. 

AĞBABA: SALDIRIYI KINIYORUM

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da Pütürge'deki ilçe binasına yönelik saldırıyı kınadığını belirtti. "Tüm DEVA ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diyen Ağbaba, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: "DEVA Partisi #Pütürge ilçe binasına düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyor, tüm #DEVA ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Saldırının tüm yönleriyle araştırılarak, suçluların bir an önce tespit edilip cezalandırılmasını bekliyoruz."

SANCAR, BABACAN'I ARADI

HDP'den yapılan açılmada ise Mithat Sancar'ın Babacan'ı arayarak dayanışma dileklerini ilettiği aktarıldı. Twitter paylaşımında, "DEVA Partisi Pütürge İlçe binasına yapılan silahlı saldırı nedeniyle Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı arayarak dayanışma dileklerini iletti. Muhalefete ve siyasete yapılan her türlü saldırının karşısında yer almaya devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı. (DUVAR)