DEVA Partisi’nden AK Parti’ye yalanlama: Simit dağıtmaya benzemez

DEVA Partisi'nden istifa edenlerin AK Parti'ye geçtiği iddiasına DEVA Partisi'nden yalanlama geldi. DEVA Partisi Diyarbakır teşkilatı '100 TL ile bir tepsi simit dağıtmaya benzemez' açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’da DEVA Partisi'nden istifa eden 50 kişinin AK Parti'ye geçtiği iddia edildi. DEVA Partisi Diyarbakır teşkilatı ise haberi yalanladı. 

Diyarbakır’da önceki gün 50 kişilik bir gruba tören düzenlendi. AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, düzenlenen törende partisine katılanlara rozet taktı. Bilden, katılımcıların Diyarbakır’a çok ciddi hizmet sunacağını kaydetti.

Bu haberin ardından DEVA Partisi Diyarbakır Büyükşehir adayı Prof. Dr. Cenap Ekinci, partinin Diyarbakır İl Başkanı Remzi Kaymak ve Bağlar İlçe Başkanı Mesut Yüksel yanıt verdi. Ekinci, AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı’nın DEVA’dan istifa edenlerin katılım törenine dair sosyal medyadan yaptığı paylaşımı alıntılayarak Mehmet Halis Bilden'in bir simitçiyle yaşadığı anlara gönderme yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

“Ak Parti Adayı yalan yanlış beyanlarla halkımızı yanıltmaya çalışıyor. Panik hallerinin sebebini biz biliyoruz elbet. Çocuk kandırıp 100 TL ile bir tepsi simit dağıtmaya benzemez bu işler. Her şeyin farkındayız. İl Bşk Remzi Kaymak açıklama yapacak. Begenmisen he.”

'İSİMLERİ AÇIKLAYIN'

 İl Başkanı Remzi Kaymak da bir süre sonra yaptığı açıklamada, “DEVA Partisi'nin yükselişini engelleyemezsiniz. Rant, ahbap -çavuş ilişkisiyle yürüttüğünüz siyasetinize bir de yalanı eklediniz. İddia ettiğiniz 50 yönetim kurulu üyesinin isimlerini açıklamazsanız müfterisiniz” dedi.

DEVA Partisi Diyarbakır Bağlar İlçe Başkanı Muhammed Mesut Yüksel de sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Şahsımın DEVA Partisi Diyarbakır Bağlar İlçe Başkanlığı döneminde kurmuş olduğum yönetim kurulundan Halkla İlişkiler Birim Başkanı olarak görev yapan üyemizin kendi siyasi kararı olarak AKP Diyarbakır teşkilatına geçtiği yönünde yapılan açıklamada bahsi geçen teşkilat başkanının ve 50 kişilik teşkilatın AKP'ye geçtiği bu çirkin açıklamanın gerçeği yansıtmadığını duyurarak, şahsımın DEVA Partisi'nin bir neferi olarak omurgalı duruşumu beyan ederim. Siyasetin kirli ellerinden, yalan ve iftira dolu dillerden arındırılması, ehil, hakkaniyetli ve dürüst insanlara ihtiyaç olduğunu söylemeyi görev bilip; tüm siyasi partileri bu prensiplere uymaya davet ediyorum.”

(HABER MERKEZİ)