DEVA Partili Karatutlu: Hükümet Maraş'ı yalnız bıraktı

DEVA Partili İrfan Karatutlu, depremin ardından hükümet ve yürütme organlarının Maraş'ı yalnız bıraktığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Maraş Milletvekili İrfan Karatutlu, şehrin kurtuluşunun 104. yıl dönümü ve depremin birinci yıl dönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

Karatutlu, hükümet ve yürütme organlarının depremin ardından Maraş'ı yalnız bıraktığını ifade etti. Ayrıca, basının da konuyu yeterince işlemediğini eleştirdi. Deprem sonrası yaşanan süreçte, şehrin hazırlıksız olduğunu ve birçok aksaklık yaşandığını vurgulayan Karatutlu, halkın bilgilendirilme hakkının ihlal edildiğini ve mağduriyetlerin yaşandığını belirtti.

Karatutlu, TOKİ vasıtasıyla yapılan konut dağıtımının adil olmadığını, Maraş'ta depremden en çok etkilenen ilçelerin yeterince destek almadığını ifade etti. Antep'e yapılan konut sayısının, depremin etkilediği nüfusa oranla fazla olduğunu belirterek, adil bir dağıtımın önemine vurgu yaptı.

Kuyumcukent bölgesindeki kuyumcu atölyelerinin durumuna dikkat çeken Karatutlu, sivil toplum örgütlerinin ve meslek odalarının yetersiz kaldığını ifade etti. Sağlık hizmetlerinin geri kalmış durumda olduğunu ve Maraş'taki sağlık sisteminin ülkenin gerisinde kaldığını belirtti. 

Maraş'taki hapishane durumuna da değinen Karatutlu, Türkoğlu Hapishanesi'nin hasar alması nedeniyle tahliye edilen tutuklu ve hükümlülerin mağduriyetine dikkat çekti. Adalet Bakanlığı'ndan bu konuda bir çözüm beklediklerini ifade etti.

Dr. İrfan Karatutlu, Maraş'ın yeni bir yerel seçime gittiğini belirterek, "Allah sonumuzu hayır etsin" diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler maraş deprem