DEVA İl Başkanı 200 kişiyle CHP'ye geçti: Kötü siyaset bizi birleştirdi

Bir ay önce DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanlığı görevinden istifa eden Samet Albayrak, 200 kişiyle birlikte CHP'ye katıldı.

Google Haberlere Abone ol

Mustafa Özdemir

ZONGULDAK - Eski DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Samet Albayrak, CHP'ye geçti. CHP İl binasında yapılan törende CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, İl Başkanı Devrim Dural, Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, Zonguldak Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem ve partililer hazır bulundu.

Rozet takma töreninde bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Devrim Dural, “Zonguldak’ta hep şunu söyledik, 'Birleşe birleşe kazanacağız.' Sözümüzün arkasındayız. Bugünde bunun ispatıdır. Tavanda yapmadığımız ittifakı tabanda Atatürkçülerle, halkçılarla yapıyoruz. Sosyal belediyeciliği hayata geçireceğimiz nokta tam da burasıdır. Tekrar Samet Albayrak ve partililerin partimize ivme katacağını düşündüğümü belirtiyor, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Törende konuşan DEVA Partisi eski il başkanı Samet Albayrak ise CHP’ye taze kan olmaya geldiklerini belirerek, "Yerel seçimlere 81 gün kala, 200’e yakın arkadaşımız ile birlikte CHP’ye geçiyoruz. Kötü siyaset bizi CHP çatısında birleşmemize yol açtı. Bugünden itibaren yerelde ve genelde iktidar olmak için çalışacağız. CHP Zonguldak örgütüne genç arkadaşlarımızla kan olacağımıza ve seçimlerde başarılı olacağımıza inanıyorum. Dün akşam Tahsin Erdem açıklandı. Kendisi Zonguldak Belediye Başkan adayımızdır. Kendisi ile mahalle mahalle, sokak sokak dolaşıp Zonguldak Belediyesi’ni almak için uğraşacağız. Zonguldak’tan göçün olmasına engel olacağız. Bunun da ilk işaret fişeğini Tahsin Erdem ile ateşleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Albayrak, yaklaşık 1 ay önce DEVA Partisinden istifa etmişti.