Dev perakende zinciri 2 bin 350 kişiyi işten çıkarıyor

ABD'nin en büyük perakende zincirlerinden biri olan Macy's toplam işgücünü yüzde 3,5 oranında azaltarak yaklaşık 2 bin 350 kurumsal şirket çalışanını işten çıkaracak ve beş mağazasını kapatacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin en büyük perakende zincirlerinden Macy’s, 18 Ocak Perşembe günü çalışanlarına yaptığı bildirimle, kurumsal şirket çalışanlarının yüzde 13'ünü işten çıkarmaya hazırlandığını açıkladı. Şirketin kurumsal çalışanlarının yüzde 13'ünün işten çıkarılması, Macy’s'in toplam iş gücünün yüzde 3,5 oranında azaltılması anlamına gelecek. Bu ise yaklaşık 2 bin 350 çalışanın işine son verilmesi demek.

The New York Times'ın aktardığına göre, Macy's'in aldığı işten çıkarma kararları, iştirakleri Bloomingdale’s ve Bluemercury'deki çalışanları da kapsayacak. Gazetenin gördüğünü ifade ettiği bildirime göre, söz konusu 'küçülme' bazı pozisyonların kaldırılmasıyla ve bazı ekiplerin 'konsolide edilmesiyle' yani birleştirilmesiyle sağlanacak. Şirket, aynı zamanda 560'ı aşkın mağazasından beşini kapatma kararı da aldı.

'DAHA HIZLI KARAR ALMA SÜRECİ, DAHA REKABETÇİ BİR ŞİRKET...'

Macy’s'in çalışanlarına yaptığı bildirimde, işten çıkarma ve kapatma kararlarının 'tüketici araştırmalarına' dayanılarak alındığı, bu adımın şirketin 'maliyet yapısını geliştirerek ve daha hızlı karar alınmasını sağlayarak' daha rekabetçi olması için atıldığı savunuldu. 

Öte yandan, 2017 yılından bu yana şirketin CEO'su olan Jeff Gennette'in emekli olmasının ardından ondan boşalacak koltuğa gelecek ay Tony Spring oturacak. Daha önce şirket iştiraklerinden Bloomingdale’s'in başında olan Spring'in bu göreve geleceği mart ayında açıklanmıştı. Şirket 'daha geniş stratejisini' yakın gelecekte açıklayacağını bildirdi. (DIŞ HABERLER)