Dersim'de minibüs devrildi, 19 kişi yaralandı

Bayram tatili için gittikleri Karadeniz gezisinden dönenlerin olduğu minibüs Ağlayan Kayalar mevkiinde şarampole devrildi: 3’ü ağır 19 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Malatya'dan Karadeniz gezisine çıkanların olduğu tur minibüsü, dönüş yolunda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Ağlayan Kayalar mevkiinde şarampole devrildi; 3'ü ağır 19 kişi yaralandı.

Kaza, sabah saatlerinde Tunceli- Erzincan kara yolunda meydana geldi. Malatya'dan bayram tatili için Karadeniz gezisine giden 44 S 0003 plakalı tur minibüsü, dönüş yolunda sürücüsü Mehmet Balıkçı'nın  direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle şarampole yuvarlandı. DHA'nın haberine göre, yoldan geçen diğer sürücülerin haber vermesi üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık, AFAD, UMKE, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

YARALILARI UÇURUMDAN ÇIKARMAK İÇİN HALAT SİSTEMİ KURULDU

AFAD ekipleri tarafından yaralıları çıkarmak için halat sistemi kuruldu. Kaza yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ekipler tarafından uçurumdan çıkartılan yaralılar, ambulanslarla Dersim Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

ŞOFÖR: VİRAJI GÖRDÜM ANCAK GEÇ KALDIM

Kazada yaralanan sürücü Mehmet Balıkçı, virajı gördüğünü ancak geç kaldığını belirterek, "Önümde bir ağaç vardı. O ağaca vurunca ağaç kırıldı ve yattı. Sürüklendik ve aşağıda ağaçlara gelince araç düzeldi, lastiklerin üzerine düştü. Kaza sebebi otomatikman dikkatsizlik. 30 yıldır şoförüm. Ama mesele 30 yıllık şoför değil, bir anlık dikkatsizlik. Bütün olay bu" dedi.

AFAD, UMKE, itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından şarampolden çıkarılan yaralılar, Dersim Devlet Hastanesi’ne götürüldü. (HABER MERKEZİ)

Etiketler dersim kaza gezi