Dersim Belesiyesi eski eşbaşkanı hakkında İstinaf'tan olumlu karar

Dersim Belediyesi eski Eşbaşkanı Nurhayat Altun hakkında 'eşbaşkanlık' gerekçesiyle açılan davada İstinaf'tan olumlu karar çıktı.

Dersim Belediyesi eski eşbaşkanı Nurhayat Altun
Google Haberlere Abone ol

Duygu Kıt

DERSİM - İçişleri Bakanlığı tarafından 2016'da görevden uzaklaştırılarak yerlerine kayyım atanan eski Dersim Belediyesi eşbaşkanları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul ‘terör örgütü üyesi olmak’ iddiasıyla tutuklanmış, başkanlar hakkında ayrıca 'eşbaşkanlık' sıfatını kullandıkları sebebiyle dava açılmıştı.

İstinaf kararı ile Nurhayat Altun hakkında eşbaşkanlık sıfatını usulsüz kullanıp kullanmadığına ilişkin araştırma yapılması istendi. 

‘İTİRAZ SONUCU ARAŞTIRMA YAPILACAK OLMASI OLUMLU BİR KARAR’

Eşbaşkanlık sıfatını kullandıkları gerekçesiyle 2021 yılında Tunceli 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada mahkeme Mehmet Ali Bul hakkında suçlamaya konu olan "eşbaşkanlık" sıfatının kullanılmasının suç olmadığını hükmederek beraat kararı vermişti. Bul böylece eşbaşkanlık sıfatıyla Türkiye’de beraat eden ilk kişi olmuştu.

Nurhayat Altun’a ceza veren aynı mahkeme kararına ise Altun’un avukatları Barış Yıldırım ve Fatma Kalsen itiraz etmişti. Yapılan itiraz sonucunda Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi’nde görülen ve avukatlara iletilen İstinaf kararı ile Nurhayat Altun hakkında eşbaşkanlık sıfatını usulsüz kullanıp kullanmadığına ilişkin araştırma yapılması talep edildi.

Dava avukatı Barış Yıldırım istinaf kararına ilişkin şunları söyledi, “Mehmet Ali Bul 2021 yılında aynı suçlamayla beraat etmişti. Nurhayat hanıma da ceza verilmişti. Biz de ceza için suç unsurlarının oluşmadığı sebebiyle itiraz etmiştik. İstinaf mahkemesi de bizim itirazımız doğrultusunda araştırma yapılmasını talep etmiş. Bu olumlu bir karar netice itibarıyla.”