Depremzededen Akşener'e: '25 kişi bir çadırda yatıyoruz. Binlerce çadıra ihtiyacımız var'

İYİ Parti lideri Akşener’e, Malatya ziyareti sırasında bir depremzede yaşadıkları sorunları anlatırken “25 kişi bir çadırda yatıyoruz. Binlerce çadıra ihtiyaç var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Maraş merkezli depremlerden etkilenen illere ziyaretleri bugün de sürdürüyor. Akşener, bugün de Malatya’da depremzedelerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

ANKA'nın haberine göre; Akşener’in dinlediği bir depremzede, "Milletin çadıra ihtiyacı var. Malatya’da bir şey yok. 25 kişi bir çadırda yatıyoruz. Binlerce çadıra ihtiyacımız var. Acil 60-70 tane ihtiyacımız var" dedi ve kentteki çadır ihtiyacına dikkat çekti.

Akşener, depremzedeye "Benim yapabileceğim şu an sınırlı ama bunu ilgililere ileteceğim. Biz, İYİ Parti olarak STK gibi çalışıyoruz, durumumuz budur" yanıtını verdi. Depremzede, deprem mağdurlarının kredi borçlarına ilişkin, "Diyor ki ‘Ben faizlerini sileceğim’. Yahu yazık, bunların evi yıkılmış, anapara ödeyecek durumu mu var" diye konuştu.

Başka bir kişi de, "Benim hem dükkanım yıkılmış hem evim yıkılmış. Bir haftadır yardım işleriyle uğraşıyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)