Depremden etkilenen 4 il ve 2 ilçedeki öğretmenlere yüksek hizmet puanı verilecek

6 Şubat depremlerinden etkilenen Adıyaman, Hatay, Maraş, Malatya ve Antep'in İslahiye ile Nurdağı ilçeleri görev yapan öğretmenlere 3 yıl süreyle yüksek hizmet puanı verilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanlığı; Adıyaman, Hatay, Maraş, Malatya ve Antep'in İslahiye ile Nurdağı ilçesinde görev yapan veya yeni göreve başlayacak öğretmenlerin daha yüksek hizmet puanı alacağını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 6 Şubat'ta Maraş merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen yerlerin hizmet bölgelerine ilişkin düzenlemeye yapıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Adıyaman, Hatay, Maraş, Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, 1 Eylül 2023'ten itibaren 3 yıl süreyle üçüncü hizmet bölgesi olarak değerlendirilecek.

Açıklamada, "Bu yerlerin hizmet bölgelerinin geçici süreyle üçüncü hizmet bölgesine çıkarılmasıyla, burada görev yapan öğretmenler ile yeni göreve başlayacak öğretmenlerin daha yüksek hizmet puanı alması sağlanacak" denildi. (HABER MERKEZİ)