Depremde 15 sporcunun öldüğü otelin AK Partili sahibi 3 ayda serbest bırakıldı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde depremde Kırçuval Otel'in yıkılması sonucu 15 sporcu hayatını kaybetmişti. 3 ay tutuklu kalan otel sahibi, AK Partili Zafer Kırçuval tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 6 Şubat’ta Maraş merkezli meydana gelen depremlerde Malatya’nın Battalgazi ilçesindeki 7 katlı Kırçuval otelinin yıkılması sonucu 15 sporcu yaşamını yitirmişti. Vefat eden kişilerin yakınlarının şikayeti sonrasında otel sahibi ve aynı zamanda AK Partili Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval tutuklanmıştı. Kırçuval, yaklaşık 3 aylık bir tutuklamanın ardından tahliye edildi.

TVF Erkekler Voleybol 2’nci Ligi 6’ncı Grup’ta Play-Off mücadelesi veren Malatya Büyükşehir Belediyespor takımından 11 voleybolcu ile 4 ampute futbolcu, konakladıkları Kırçuval Otel’in depremde yıkılmasıyla enkaz altına kalarak vefat etti

Vefat edenlerin yakınları otel işletmecisi ve Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı olan Zafer Kırçuval hakkında suç duyurusunda bulundu. Kırçuval, gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Malatya 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde çarşamba günü görülen davada mahkeme heyetinin, Kırçuval Otel'in sahibi ve Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval hakkında “sabit ikametgah sahibi olması”, “soruşturmanın geldiği aşama”, “bu süreçten sonra delil karartmanın mümkün olmaması” gerekçeleriyle tahliye ve yargılamanın tutuksuz sürmesi kararı verdiği öğrenildi.

MÜSİAD MALATYA ŞUBESİ ESKİ BAŞKANI VE 4 KİŞİYE DAHA TAHLİYE

6 Şubat depremlerine yönelik Malatya’daki soruşturmada tutuklanan ilk isimlerden olan, MÜSİAD Malatya Şubesi eski başkanlarından müteahhit Muharrem Boyraz'ın yanı sıra 4 kişi daha tahliye edildi.

Malatyahaber.com'da yer alan habere göre, soruşturmalar kapsamında 11 Şubat 2023 tarihinde tutuklanan müteahhit Muharrem Boyraz hakkında, avukatı Şahin Çağlar’ın itirazı karara bağlandı.

Malatya 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin, itirazlar üzerine müteahhit Muharrem Boyraz ile birlikte soruşturma kapsamında tutuklu olan Baran Gül, Aysun Demir, Cem Kal ve Şükrü Kaya’nın da tahliye edilmelerine karar verdiği öğrenildi.

Şüphelilerin, suçlanmalara yönelik delillerin büyük ölçüde toplanmış olması ve delillerin karartılması ihtimalinin söz konusu olmaması nedeniyle tahliye edildikleri öğrenildi.

Malatya’da deprem soruşturmaları kapsamında 44 kişi tutuklanmıştı. Bunlardan 6 isim son 2 gün içinde tahliye edildi. Soruşturmalar kapsamında 74 kişi adli kontrolle, 41 kişi ise savcılık ifadelerini ardından serbest kalmıştı. 4 kişi hakkında ise arama kararı bulunuyor. (KAYNAK)