Deprem bölgesine konut sözü veren Murat Kurum, yıldönümünde İstanbul mesajı verdi

Bakan olarak 6 Şubat'ın ardından 58 gün boyunca bölgeden ayrılmayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte konut sözü veren İBB Başkan adayı Murat Kurum depreme ilişkin videolu mesaj yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 6 Şubat depremlerinin ardından bölgeye giden ve 58 gün boyunca orada kalan dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, şimdi ise Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı olan Murat Kurum, depremin yıl dönümünde bölgeye gitmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte hemen hemen tüm mitinglere katılarak ihtiyaç duyulan konutların 1 yıl içinde teslim edileceğini açıklayan Murat Kurum, depremin yıl dönümünde yayınladığı videoda İstanbul mesajı verdi.

6 Şubat'ın ardından bölgedeki ziyaretlerinin görüntülerinden oluşan video yayınlayan Murat Kurum, "Tarihe geçen o acı, o karanlık günde 50 bini aşkın canımızı yitirdik. Yüreklerimizde oluşan yara ilk günkü gibi sızlıyor" ifadelerini kullanırken sosyal medya hesabından yayımladığı videolu mesajın devamında deprem riski en yüksek şehirlerden olan İstanbul'da yerinde ve gönüllü hızlı dönüşüme başlayacaklarını söyledi.

'İSTANBUL'DA TEK BİR RİSKLİ YAPI KALMAYANA KADAR...'

Kurum, "39 ilçemizdeki en riskli alanlardan başlayarak İstanbul'umuzda tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacağız. Ben, bu vesileyle Kahramanmaraş merkezli depremler başta olmak üzere tüm afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetlerden korusun" dedi.

 

(HABER MERKEZİ)