Deprem bölgesinde sel: Hayatını kaybedenlerin sayısı 14'e yükseldi, kayıplar var

Depremde yıkıma uğrayan Adıyaman ve Urfa'da yaşanan sel felaketinde 14 kişi hayatını kaybetti. Urfa'da kurtarma çalışması sırasında kaybolan iki itfaiye erinden biri kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber - Fırat Bulut

DUVAR - Maraş merkezli depremde yıkıma uğrayan Urfa ve Adıyaman da bu kez de sel felaketi yaşanıyor. 2 şehirde toplam 14 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de kayboldu. Urfa’da sel felaketinde kurtarma çalışmaları esnasında kaybolan itfaiye erlerinden biri kurtarıldı.

Urfa'da sağanak yağış etkili oldu. Kentte dün gece başlayan yağış nedeniyle bazı ev, hastane ve iş yerlerini su bastı, araçlar sel sularına kapılarak sürüklendi. Şehirde sel felaketi nedeniyle 12 kişi hayatını kaybetti. Sele dönüşen yağış nedeniyle su dolan Abide Kavşağı alt geçidinde ekipler, suya gömülen minibüste 2 kişinin cansız bedenine ulaştı. Minibüs sürücüsü olduğu tahmin edilen, erkeğe ait cansız beden, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. 

Şanlıurfa Valiliği il genelinde bugün itibariyle okulların bir gün tatil edildiğini açıkladı. Ayrıca Akçakale ve Harran ilçelerinde de yağış nedeniyle selin oluştuğu öğrenildi. AFAD yağışların perşembe gününe kadar süreceğini açıklayarak vatandaşların dikkatli olması gerektiğini bildirdi. Sağanak yağış nedeniyle Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım servisi su baskınına uğradı. Kenti etkisi altına alan yağış hayatı adeta durma noktasına getirdi. Sağanak yağış nedeniyle birçok ev işyeri sular altında kalırken, araçlar sürüklendi.

Adıyaman'da sağanak yağışın ardından bir konteyner suya kapıldı. 2 kişi hayatını kaybederken 4 kişinin kayıp olduğu öğrenildi.

5 KİŞİ ARANIYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile selin etkili olduğu Şanlıurfa Afet Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Süleyman Soylu, "Şanlıurfa'da 12 vatandaşımız, Adıyaman'da 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. 5 vatandaşımızla ilgili de arama kurtarma çalışmalarımız şu anda devam ediyor. Şu anda 3 ihbar var. Toplam 3 yerde arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor" dedi. 

Karayolları bölge müdürlerinden bilgi aldıklarını da belirten Soylu, Bozova-Hilvan yolunda iki yerde çökme meydana geldiğini söyledi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ

Bu arada Urfa'da hayatını kaybeden 12 kişiden 11'inin isimleri belirlendi. Yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle: Kibar Polat, Naile Polat, Emine Başbuğ, Muhammed Sabuncu, Ömer Faruk Bayaslan, Halil Çoban, Beyem El Derviş, Futeyim El Şahir, Zehra El Beyt, Teybe El Derviş ve Halit El Derviş.

EĞİTİME YARIN DA ARA VERİLDİ

Sel felaketinin yaşandığı Urfa'da eğitime yarın da ara verildi. Valilikten konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi: "Şiddetli sağanak yağışın beraberinde getirdiği olumsuzluklar sebebiyle ilimizdeki tüm okul kademelerinde eğitim öğretime 16.03.2023 tarihinde ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki hamile ve engelli kamu görevlilerimiz de yarın idari izinli sayılacaktır."

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde derenin taşması sonucu sel meydana geldi. İlçe merkezindeki Vahap Küçük Meydanında bulunan çadırları ve ilçe merkezindeki evleri su bastı. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler sel Adıyaman Urfa