'Deprem bilgim sayesinde kurtuldum'

Depreme İzmir'in Bayraklı ilçesinde 7 katlı apartmanın 3'üncü katında yakalanan Onedio'nun baş teknoloji yöneticisi Oğuz Demirkapı, “Deprem bilgisi sayesinde kurtuldum. Beni hâlâ nasıl o delikten çıkardılar aklım almıyor” diyerek yaşadıklarını anlattı.

Oğuz Demirkapı yaklaşık 45 dakika sonra enkaz altından çıkarıldığını söyledi.
Google Haberlere Abone ol

Ogün Akkaya

DUVAR - Oğuz Demirkapı, İzmir'de merkez üssü Seferihisar olan depremden en çok etkilenen noktalarından biri olan Bayraklı’da oturduğu evin enkazından yaralı olarak çıkarıldı.

Deprem sırasında Bayraklı ilçesinin Mansuroğlu Mahallesi'ndeki 7 katlı apartmanın 3'üncü katındaki dairesinde bulunan Onedio’nun baş teknoloji yöneticisi Oğuz Demirkapı, “Deprem bilgisi sayesinde kurtuldum. Beni hâlâ nasıl o delikten çıkardılar aklım almıyor” diye konuştu.

Hastaneye yatırıldıktan sonra sosyal medya hesabından bir video paylaşarak iyi olduğunu duyuran Demirkapı, daha sonra yaşadıklarını Gazete Duvar’a anlattı:

'DEPREM OLDUĞUNU ANLAYINCA KÖŞEYE GEÇTİM'

“Bugün işe gitmemiştim. Deprem olduğunu anladığımda hemen bir köşeye geçtim. Deprem bilgisine sahip olmanın önemiyle dümdüz olan binadan köşeye kaçarak kurtuldum. Enkazın altındayken hareket etmekte ve nefes almakta sorun yaşadım.”

'YAKLAŞIK 45 DAKİKA ENKAZ ALTINDA KALDIM'

“Telefondaki acil durum uyarısı direkt olarak kuzenimi aramış. O an telefonda kimin aradığını göremiyordum ama konuşabiliyordum. Yaklaşık yarım saat, 45 dakika enkazın altında kaldım. Beni hâlâ nasıl o delikten çıkardılar aklım almıyor.”

'CENİN POZİSYONUNA GEÇTİĞİM İÇİN KIRIK YOK'

“Şu anda kafama aldığım darbelerden dolayı travma ihtimaline karşı Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nde tutuluyorum. Başımın yan tarafında çarpmadan dolayı birkaç yaralanma var. Cenin pozisyonuna geçtiğim için vücudumda herhangi bir kırık ve çıkık yok, sadece sıyrıklar var. Binanın sonradan fotoğrafları gördüğümde çok şanslı olduğumu anladım. Herkese büyük geçmiş olsun.”

Etiketler İzmir Deprem Bayraklı