Denizli Belediyesi Mabel Matiz ve Melike Şahin konserlerini iptal etti

Denizli Belediyesi, 19 ve 30 Haziran'da Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılacak Mabel Matiz ve Melike Şahin konserlerini iptal etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Denizli Belediyesinden yapılan açıklamada 19 ve 30 Haziran'da Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılacak olan Mabel Matiz ve Melike Şahin konserleri iptal edildiği duyuruldu.

Belediyenin Twitter hesabından yapılan açıklama şöyle:

"19 ve 30 Haziran tarihlerinde Açık Hava Tiyatrosu’nda özel bir şirket tarafından yapılacak olan Mabel Matiz ve Melike Şahin konserleri iptal edilmiştir."

ÖDÜL KONUŞMALARI SONRASI HEDEF GÖSTERİLDİLER

Melike Şahin ve Mabel Matiz'in, Elle Style Awards Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmalar sosyal medyadan hedef gösterilmişti. Melike Şahin'in 22 Temmuz'da 61. Uluslararası Bursa Festivali'nde vereceği konserin Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerekçe gösterilmeden iptal edildiği duyurulmuştu.

Elle Style Awards Ödülleri‘nde 'Yılın Stil Sahibi Müzisyeni' ödülünü alan Melike Şahin, "Bu topraklarda bir gün kimi sevdiğimiz, kimi öptüğümüz, neremizi açtığımız, neremizi örttüğümüzle yargılanmadığımız, linçlenmediğimiz sadece insan olduğumuz için yan yana durmaktan dayanışmaktan gelen mutluluğu tadabildiğimiz günler gelecek, buna inanıyorum. Bunu hep beraber yapacağız. Bütün kız kardeşlerim, bütün lubunyalar. İncinmiş her yerimizi şefkatle sarmalayacak güce sahibiz bunu biliyorum. Ödülümü, hak ettiğimiz dik gülüşlere ve ödediğimiz bedellere adıyorum" şeklinde konuşmuştu.

Mabel Matiz de, "Ödülümü uzun yıllardır her türlü baskı ve sınırlandırmaya rağmen kendilerini cesurca, inatla ortaya koyan, varlıklarını korkusuzca haykırmaya devam eden ve bu cesaretleriyle bana her zaman çok büyük ilham olan Türkiyeli LGBTİ+’lara ithaf ediyorum" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)