Denis Villeneuve, 'Dune' üçlemesini tamamlamak istiyor

'Dune' serisinin yönetmeni Denis Villeneuve, seriyle ilgili üçüncü filmi çekme hayalini yineledi. Villeneuve, "Eğer yapabilirsem rüyalarım gerçekleşmiş olur" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Frank Herbert'ın bilim kurgu serisi 'Dune'u sinemaya aktaran yönetmen Denis Villeneuve, serinin üçüncü filmini çekme hayalini anlattı. 

Kayıp Rıhtım'ın haberine göre; konu hakkında konuşan Villeneuve, "Eğer bunu bir üçleme yapabilirsem rüyalarım gerçekleşmiş olur. 'Dune: Messiah', insanların Paul Atreides’i bir kahraman olarak algılamasına tepki olarak yazıldı ki onun yapmak istediği de bu değildi. Benim uyarlamam onun bir ibret olduğu fikrine daha yakın. Bundan sonra kitapla çok daha ezoterik bir hâl alıyor. Bazı şeyler yazdığımı söylemeliyim" ifadelerini kullandı. 

2021'de "Dune: Çöl Gezegeni"nin üçleme olması gerektiğini söyleyen Villeneuve, seriyi Frank Herbert'ın 'Dune: Messiah' kitabını beyazperdeye taşıyarak bitirmek istediğini dile getirmişti. 

Oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, David Dastmalchian, Jason Momoa, Dave Bautista, Oscar Isaac ve Javier Bardem gibi isimlerin yer aldığı serinin ilk filmi "Dune: Çöl Gezegeni" 6 dalda Oscar kazanmıştı.

Serinin bu yıl içinde vizyona girmesi planlanan ikinci filminin vizyon tarihi ise sürmekte olan Hollywood grevi nedeniyle 15 Mart 2024 tarihine ertelendi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)