Hollywood grevi 'Dune 2'yi de vurdu: 2024'e ertelendi

Warner Bros., 'Dune 2'yi Hollywood'da devam eden grevler nedeniyle 2024'e erteledi. Denis Villeneuve’un yönetmenliğini yaptığı devam filmi 15 Mart 2024'te gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Beyaz Perde Aktörleri Derneği (SAG) ve Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları (AFTRA) üyelerinin, iş garantisi ve maaş güvencesi talebiyle görüştükleri televizyon yapımcısı şirketlerden sonuç alamamaları nedeniyle başlattıkları grev devam ediyor. Grev, yapımları etkilemeye devam ediyor. Son olarak Dune 2 filmi de grevden nasibini aldı ve kasım ayında seyirci ile buluşması planlanırken 2024'e ertelendi.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre; Warner Bros., Denis Villeneuve’un yönetmenliğini yaptığı 'Dune' devam filminin resmi olarak 15 Mart 2024’e ertelendiğini duyurdu.

Dune ile birlikte daha önce 14 Mart olarak belirlenen 'Godzilla x Kong: The New Empire' için de bir erteleme duyuruldu ve filmin, 12 Nisan 2024’te vizyona gireceği belirtildi.

Vizyon tarihi Aralık 2023 olan yapımlardan 'Wonka' (15 Aralık), 'Aquaman and the Lost Kingdom' (20 Aralık) ve 'The Color Purple' (25 Aralık) filmlerinde ise herhangi bir değişikliğin olmadığı belirtildi.

Dune 2’nin ertelenmesi pek çok kişi için ise sürpriz oldu; çünkü sadece bir ay önce IMAX CEO’su Richard Gelfond, Dune: Part Two’nun erteleneceğine ilişkin haberlerin doğru olmadığını söylemiş ve filmin 3 Kasım 2023’teki gösterim tarihinin değişmeyeceğini belirtmişti.

Frank Herbert’in aynı adlı klasik bilimkurgu kitabından uyarlanan filmde Timothée Chalamet, yeniden Paul Atreides’i canlandırırken, kendisine yeni filmde Austin Butler, Léa Seydoux, Souheila Yacoub, Florence Pugh da katılıyor.

Ayrıca ilk filmde olduğu gibi Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Charlotte Rampling ve Stephen McKinley Henderson de yer alacak.

İkinci filmin fragmanının yayınlanmasından sonra ise hem oyunculardan hem de yönetmenden ipuçları da geldi. Zendaya, hayranlarına bu defa ekranda daha fazla görüneceğinin sözünü verirken; yönetmen Villeneuve ise devam filminin destansı bir savaş filmi ve ilkinden çok daha yoğun olacağını söyledi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)